Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

søndag 23. juni 2024

Rundt Storkletten

Lørdag gikk vi rundt Storkletten. Normalt en «hverdagsturer» når jeg er på Vinterpalasset, men dette ble faktisk den lengste turen jeg har gått siden februar (da lungebetennelse og greier rammet). Det gikk veldig fint, så det kjennes godt. 

Vi hadde medvind hele  veien, så ikke mye å se, men det var ingen tvil om at reinen nylig hadde vært der. Kanskje en annen type dyr også, for Laika var veldig skeptisk for noe  da vi var øst for Storkletten og hun fulgte med på noe ned i skogbaserte (retning Skarsetra): knurret og småboffet. 

Turens mest spesielle, var at vi fant en død rein, midt oppå Storkletten. Fordelen med to gråtasser, er jo at jeg visste jo at jeg sannsynligvis ville se noe da jeg kom opp til Varden på Storkletten,  og det var jo rett. 20-30 meter fra Varden, lå en død voksen rein. Jeg så et glimt av en kalv der også, så valgte å ikke gå bort med hundene. Selv om den aller mest sannsynlig ikke vil klare seg uansett, ville ikke jeg «skremme den ihjel» med to ivrige rovdyr. Så jeg studerte med kikkert fra avstand, kunne ikke se tegn til ytre skader. Jeg ringte oppsynet for fjellstyrer, og vi ble enige om at jeg skulle gå opp igjen uten hunder på søndag for nærbilder. Kan godt være de vil se nærmere på den, for å ta prøver og slikt. 

Alltid like fine Nørstkletten 

Spennende på tur

Ingen tvil om at det er noe spennende her! 

Der ligger reinen Så bærer det nedover bratta

Mon tro hva som var like ved her? Laika var i alle fall skeptisk 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar