Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (923) Hverdag (501) interiør (119) jakt (242) Jul (301) Krokskogen (240) mat (452) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (233) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

fredag 30. august 2024

Onsdag med besøk og leteaksjon

 

Så koselig besøk av fineste Kulturkomiteen! Vi satt på verandaen til nærmere midnatt 

Og innen vi hadde pakket sammen, hadde Laika forsvunnet fra plenen… 
Svipp og jeg kjørte til Benteplassen og Rognlia. Deretter gikk vi runden rundt tomta og til Svarttjern. På dette bildet er vi 99% sikre på at vi hørte Laika på andre siden av bekken, men den er vanskelig å komme over… Men da følte vi oss trygge på at hun hadde det bra og var i nærheten, så da gikk vi hjem og ryddet opp etter besøket. I det jeg skulle bære matrestene inn på kjøla ti på tre, var hun på plass i stua igjen 

Godt å være samlet når vi skal legge oss! 

Tirsdag med trass og pizza

 

Ikke så ofte man er bortbedt, men denne tirsdagen skulle jeg faktisk ned i dalen igjen til sju. Så jeg skulle bare hjem for å sykle en tur med hundene før jeg skulle nedover igjen. Men det regnet, så motivasjonen var laber. Skulle tro de visste jeg skulle rekke noe også… 

Opp bakken mellom krysset og Johnsrudtjern ble de skikkelige demonstranter, og gikk bak sykkelen… da vi snudde, løp de fint foran hjem igjen. 

På besøk fikk vi servert nydelige pizzaer og hundekos av ny omplasseringshund, så koselig! 


Demo/trass/sivil ulydighet…? 

Hjem! 

Rød pizza

Fine vovven 

Seeeen jobbkveld


På tampen av mandagen kom det beskjed om asbestfunn i et klasserom på skolen. Da var det bare å innse at den dagen gikk: info, møter, telefoner, prøvetaking, avsperring og så videre. Stakkars Svipp og Laika var med i bilen denne dagen og fikk 12 fulle timer bak i bilen før vi kjørte hjem i åttetiden så de fikk slippe ut på plenen i alle fall. Jeg kjøpte med sushifavoritten flambert main fra Jonathan og kunne jobbe og spise på verandaen mens gråtassene fikk løpt fra seg på plenen. I ellevetiden ble det en gåtur til krysset. 
Og til info: noen dager etter kom svaret fra mye prøver og det ble slått fast at det var feil ved prøven og at klasserommet var asbestfritt, så vi kunne ta det i bruk igjen før helgen. 

 





torsdag 29. august 2024

Urban walking - Brickell

For å bli litt kjent, og røre litt på seg, ble det 15 km urban walking rundt om i Brickell / downtown Miami.

Det er veldig fint langs vannet, både Miami river (riktignok endel steder/parker som er under oppussing), men også langs bukta.

Her er så langt sør jeg endte, fortsatt i Brickell, nesten til Hobbie Island...

Down town Miami
Brickel Key, tok en runde rundt øya også, bro over. Enormt mange (tusenvis) løpere og turgåere, alle gikk gangveien langs sjøen rundt øya.

Et svært tre

Miami river

Fine parkområder, masse lokale som gikk tur (masse folk med hund) og sikkert endel turister - dette er sentralt i Miami. 

CSI Miami var tilstede...








onsdag 28. august 2024

Tur

 

Måneskinnstur

 



Med spennende dufter


Lillelørdag på Elgseter

 

Koselig besøk av Kathrine første onsdag etter skolestart, da gjorde det seg med en rektorprat med litt attåt 

Rånetur

 

Da jeg observerte slike drivstoffpriser på vei hjem fra jobb, dro jeg hjem og hentet dieselbil og hunder for fylling… -det går mange liter i jakta (ca 2000,- pr helg bare på å kjøre frem og tilbake), så noen kroner spart pr liter, kommer godt med

Da vi først var i bygda, svingte vi bortom McDonalds på Rykkinn for middag: hver vår cheeseburger 

Alle var fornøyd med middagen den dagen, lettvint var det også



Sykkeltur

 

De er så flinke (og spreke)! 


Viktig med restitusjon etterpå



Siste første skoledag

 

Vemodig og rart akkurat det 

Søndagstur


Deilig søndagstur med runden om Salmakerdalen. Spennende dufter og masse kantarell å se, selvsagt hadde ikke undertegnede husket å ta med en pose i lomma for slikt. Men vi hadde det bra uansett. 

Elgseter på en sensommerdag

Ut i skogen bærer det




Lukter godt

Godt å slappe av på verandaen da vi kom hjem 

 

Kveldstur i dalen

 

Berit hadde glemt telefonen sin etter at vi var i Dalen, så da kjørte vi ned i Lommedalen for å levere den og gå oss en tur. Vi gikk tur/retur bommen-butikken, og det var jo spennende for oss som vanligvis oppholder oss inne i skogen. 







Afternoon tea på Dalen hotell


17.august var det dags for teturen vi planla da vi var på Bristol i vinter, turen gikk til Dalen Hotell i Telemark. Bilen var klargjort (og hentet fra verksted, heldigvis! Det hadde blitt trangt med tre prinsesser i jaktmobilen) og snacks var med foe 2x tre timer. 
Vel fremme fikk vi servert nydelig afternoon tea på verandaen med utsikt ned til Bandak. Vi spiste drakk (4 kaniner earl grey gikk med) og koste oss. Dette vakre stedet er så verdt turen! 
Etterpå spaserte vi litt i hagen, bivånet Soria Moria-badstuen og slappet av litt i peisestuen før vi kjørte hjem, gjennom et vakkert lite stykke Norge. 

Afternoon tea på Dalen Hotell koster 580,- pr. snute og kan bookes her

 

Klar for tur med prinsessene

Medbragt snacks
Vi er folkets prinsesser og nøt en wiener i brød mens vi ladet på Seljord

Kongen hang klar på veggen for å ta oss i mot

Se så vakkert! Vakker mat vakker utsikt
Jeg nøt alkoholfrie bobler, som sjåfør, BLÅ sparkling tea var hekt nydelig og anbefales på det varmeste

Scones

Det søte på toppen 


Lite er vakrere enn det norske flagget som vaier i vi d, klump i halsen hver gang

Så ærverdig og vakkert

Badstuen Soria Moria ved Bandak

Vi tittet også innom restaurant Bandak 

Det vakre taket i peisestuen 

Takk for oss! 

Og dagens bonustips er blomsterbutikken i Dalen: så mye fint og spennende, og man kan handle via Vipps om butikken er stengt