Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 23. januar 2021

Asiatisk ribbe


DETTE er godt altså! Passer like godt til jul som resten av året. Beregn to timer på prosessen. 

Kjøtt og saus må selvsagt dimensjoneres, men her er det lagt opp til ca. 2 kg ribbe, aller helst tynnribbe for det gjør seg med en del fett i dette. Det gjør ikke noe at ribba er litt mindre, det er glazen som er superdigg, og det gjør ikke noe om det blir litt ekstra av den. 

Skjær av svoren og behold mest mulig av fettet. Fjern beina. Rut fettet på ribba, slik du ville gjort med svoren, kutt ribba i porsjonsformer, salte og pepre. Legg ribba i en ildfast form, og stek den på 125 grader til kjernetemperaturen ligger på ca. 80 grader. 

Mens ribba steker, lager du glaze. 

Del 4 sitrongress i 4 (en gang på langs, så på tvers). Bland sammen 3 dl søt soyasaus, 2 ss riseddik og 4 ss brunt sukker. Fres sitrongress, 6 fedd finhakket hvitløk og 1 grønn chili raskt i olje. Hell blandingen av soya og sukker i pannen, tilsett 4 cm revet ingefær, limeskall av 1 lime, 1 kanelstang og 2 anis. Rør alt sammen og småkok til sukkeret løser seg opp. 

Når det gjenstår en halvtime av steketiden, pensler du ribba. Pensle flere ganger underveis. De siste 5-10 minuttene skrur du opp temperaturen til 225 grader, så ribba får en fin farge. 

Hell over resten av glazen, ta ut kanelstang, sitrongress og anis før servering. server med grønnsaker (se under) og ris


Grønnsaker:
Skrell gulrot. Bruk ostehøvel og skjær 2 gulrøtter og 6 stilker stangselleri i tynne strimler. Skjær 4 vårløk i tynne strimler. Bland sammen grønnsaksstrimlene i en skål, ha 0,5 potte finhakket koriander, 2 ss olje, 2 ss ristede sesamfrø, salt og pepper i bollen og vend alt godt sammen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar