Etiketter

butikktips (50) Elgseter (286) Ferie (110) hund (753) Hverdag (395) interiør (105) jakt (189) Jul (246) Krokskogen (214) mat (402) Matauk (57) new York (145) oppskrift (169) Reise (198) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (243)

tirsdag 8. mars 2022

Blomkål med hvit saus

 


Ingen tvil om at vi er glad i blomkål! Vi har tidligere delt oppskrift på både Blomkålsuppe og Blomkålstek slik vi lager det. Her er en deilig hverdagsrett som er både sunn og god. Vi legger ikke inn oppskrift med mål og slikt her, fordi retten er satt sammen av enkle basiselementer som vi regner med at alle klarer å lage selv, men som de kanskje ikke har tenkt over å sette sammen før. Med en blomkål, holder det fint for 2-3 voksne, litt etter hvor sulten du er. 


Rens en blomkål, og la denne kokes mør i godt saltet vann. 

Lag en hvit saus (smør, hvetemel, skummet melk, salt og muskatnøtt), la den være tykk og ha rikelig med muskat oppi (det kan også være godt å tilsette litt revet ost her). 

Stek opp litt bacon (halv pakke). 

Kok poteter til. 


Legg det møre blomkålhodet på et fat, hell over den hvite sausen. Strø over en boks med pillede reker og det sprøstekte baconet. Serveres sammen med kokte poteter. Vel bekomme. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar