Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

mandag 4. januar 2016

Blomkålsuppe

Nå er det definitivt hverdag igjen. Jobb, julematen er ute av huset og lettere måltider står på den daglige menyen. Første (og tredje) hverdagsmiddag i 2016 hos oss, er blomkålsuppe. Fyldig og samtidig veldig mager! Middagen er laget på 15 minutter,  samtidig som at den er god å varme opp igjen. Vi lagde trippel porsjon (med små blomkålhoder)i dag, så har vi til to middager og to lunsjer.

1 blomkål kuttes i små buketter
1 løk kuttes i smått
8 dl (skummet) melk (erstatt litt med en fløteskvett om det frister...)
3 terninger hønsebuljong
Litt salt og pepper



Putt alt i en kjele, kok mørt. Putt i blender (gjerne med en liten bit parmesan om du vil flotte deg), varm opp og server med litt revet parmesan på toppen. Litt stekt bacon er heller ikke vondt oppå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar