Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

søndag 31. januar 2016

Kyllingform a la Hilde

Nok en oppskrift på "kosemat", med andre ord slikt vi gjerne spiser en fredag eller lørdag. Oppskriften ligner mye på vår oppskrift på kyllinggryte, men har litt flere ingredienser og et litt annerledes tilbehør. Vi synes smaken blir aller best om alle ingrediensene får putre litt sammen i en gryte før det helles over i form, men det er også helt greit å bare putte ingrediensene rett i formen.

Kanskje ikke de mest bloggfotovennlige fargene, men alt for godt til ikke å deles! 

Stek 3-4 fedd knust og hakket hvitløk i en panne med litt rapsolje og en revet og oppkuttet grillet kylling, helles så over i gryten. Kutt 10-15 champignon i skiver, stekes tørre før du tilsetter to løk, stekes sammen til løken blir blank. Tilsett så to finhakkede paprika, la alt steke sammen til paprikaen er blitt litt myk før du heller det opp i gryta. Bland alt sammen, tilsett så ca 2 ss paprikapulver og en hver med salt og pepper (smak i tillegg til med krydderne på slutten) og en boks matfløte. Når alt har putret litt sammen: hell over i ildfast form og strø et tynt lag med finrevet hvitost over. Settes i stekeovn på 220 grader og tas ut når osten har blitt gyllen. 

Mens formen står i ovnen lager du denne salaten (denne porsjonen er for 2): 1/2 pk ruccola, 1 stor gulrot skives opp med grønnsaksskreller), 1 tommel med fersk ingefær som finkuttes og 1/3 potte koriander. Bland alt sammen med vinaigrette (3 ss extra virgin olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, 2 fedd finhakket hvitløk, 1 ts sennep, 1 ts sukker, 1 ts salt). 

Server kyllingform med salat og gjerne noen skiver hvitløksbrød. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar