Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

søndag 17. januar 2016

Sashimi med ponzusaus


 Sashimi er en favoritt når vi skal ha noe enkelt og godt å spise. Det eneste man trenger å bruke tid på er å kutte opp ingrediensene. Vi unner oss allikevel å bruke noen få minutter til på tilberedningen, da vi synes ponzusaus gjør retten til så mye mer enn om en bare bruker ren soyasaus.


 Til 3-4 personer (eller for to ganger, slik vi pleier gjøre det) blander du sammen følgende:
0,5 dl soyasaus, 2-3 ts sukker, saften av 1lime eller 0,5 sitron, 0,3 chilli, 1 fedd hvitløk, 2 ts riseddik. Sørg for å blande dette først, det er godt om blandingen får stå og sette seg litt først.


Sausen serverer vi til 1 back loin SALMA (vi bruker alltid back loin da den har mindre andel buklist i forhold til belly loin), 1 potte finhakket koriander, 2 kuttede vårløk og 0,25 dl ristede sesamfrø.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar