Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

lørdag 2. januar 2016

Årets første dag

Det en gjør 1. januar kommer en til å gjøre mye av i året som kommer, så vi sørget for å ha en bra dag i dag! Brunsj med naboene, tur, god middag og avslapping sammen med TV-titting.

Jack og Ingeborg kom over på formiddagen, hyggelig!

Hvitt både på bakken og lufta på Elgseter

Kjekt å være to!

Ikke mye solskinn på Krokskogen i dag


Måtte få med oss starten på touren i dag. Heia Petter! 

Definitivt ikke igang med striskjorta og havrelefsa enda, tirsdag er dagen for oppstart av innstrammingen her i gården... Kosemat med ostefondue og jordbærsalat 

OSTEFONDUE
Bruk to fedd hvitløk og gni inn kjelen med disse. Varm opp 3 dl hvitvin. Bland inn 500 g revet ost 50/50 Jarlsberg og Cheddar). Røre røre og røre... Til vil og ost blandes sammen til glatt masse. Tilsett litt revet muskatnøtt og litt hvit pepper. Så 1 ts maizenna utblandet med 1 ss hvitvin. Dette må røres frem til servering. Kutt opp en god loff i terninger som du dypper i ostemassen. 
Det er godt med salat til. 

SALAT 
ruccola og spinatblader
Jordbær
Valnøtter
Fetaost
(Rødløk er også godt)

VINAIGRETTE
3 ss extra virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts sennep
2 fedd knust og hakket hvitløk
1 ts salt
1 ts sukker
Blandes sammen og inn i salaten... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar