Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

tirsdag 16. juli 2019

Cortina


Hvorfor Cortina? Jo, det har seg slik at Cortina har stått på min topplassering for Alpedestinasjoner i mange mange år. Grunnen er enkel: grandonkel Kjetil deltok under OL her i 1956 (32 nasjoner deltok, 51 utøvere var med fra Norge. Norge hadde sin svakeste prestasjon i vinter OL hittill, med 2 gull, 1 sølv og 1 bronse), og det man har hørt om som liten blir en jo nysgjerrig på, ikke sant?! Men, jeg hadde også hørt at det var så veldig dyrt i Cortina, derfor har vi ikke dratt dit før nå. Og konklusjonen er: vi opplevde ikke at det kostet mer her enn andre steder, men det var et større utvalg av butikker med luksusmerker her, men en velger jo selv hvor en vil handle. Vi vil anbefale Cortina og området rundt for de som kunne tenke seg noen alpedager! Mange fine turmuligheter i et ganske vidt område. Her er muligheter for å spasere rundt innsjøer, ta gondoler til topper og vandre ned og du kan utfordre deg med via ferrata og klatring. Vi visste at mange typiske turmuligheter innebærer via ferrata, og nettopp derfor hadde vi bestilt tre netter på forhånd, veldig mange av fjellturene er ikke ideelle med hund.
Men vi fant mange gode spisesteder, hyggelige ansatte, og fine turområder. Og syntes Cortina var helt supert!
I 2021 skal det avholdes VM i alpint her, og i 2026 skal en del av OL avholdes nettopp her. Definitivt et sted med mye som skjer fremover!

Hoppbakken fra OL i 1956 har ikke blitt brukt til hopp på mange år. Men, det var altså her Kjetil hoppet, i tillegg til langrennsdelen som gikk i Fiames. 

Hoppbakken har for øvrig også vært kulisse i en James Bond film! I For Your Eyes Only hopper Roger More og en skurk utfor hoppet samtidig!
Det ble en kort visitt ved hoppbakken, fordi det startet akkurat å regne da vi kom dit. Men Bamse sørget for å få i seg litt drikke før vi dro nordover

I disse bakkene, Tofana, skal det arrangeres VM i '21 og OL i '26. Bildet er tatt fra hotellet vårt. 

Cortina by
Og så litt shopping...

Dette var den deilige osten vi fikk servert grillet sammen med grillede grønnsaker. Det fristet å ta med hjem, men uten kjølekapasistet i bilen innså vi at det ikke hadde blitt menneskemat ved hjemkomst uansett

Vi (jeg) fikk en favorittbutikk der: ART HOUSE Cortina. Mange små rom med artikler fra gulv til tak. Mye med dyr på, men også mye annet. Et typisk sånt sted hvor det er vanskelig å velge! Vi endte opp med å spleise på biffbestikk, kandelaber og ei treskål. Enda var det mye annet jeg også kunne tenkt meg! 
Vi kjøpte 6 biffkniver til Vinterpalasset. Det trengte vi! (italiensk stål, østerikske hjortegevir)

Og så var det denne kandelaberen da... Veldig kitch, men herregud så kul! Vi tenkte i et døgn og fant ut at den ville passe godt hos oss!Lakka ville egentlig ikke dra fra Cortina.... Men hun ville ikke ikke bli med heller, så da dro vi samlet videre da. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar