Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

søndag 14. juli 2019

Faloria-Rio Gere i uvær!


Sommerens første gondoltur gikk fra Cortina sentrum til Monte Faloria (2120 moh). Vi gikk inn på restauranten og kjøpte en is før vi kom oss raskt avgårde. Vi visste uvær var meldt, og hadde derfor tatt den korteste turen denne dagen. I følge værmeldingen skulle vi rekke inn til tordenbygene begynte. Men sånn ble det ikke. Vi kom oss som sagt raskt avgårde og skulle gå ruten der vi holdt oss jevnt i høyden og så skulle vi få utsikt. Vi fant en snøhaug og Lakka og Bamse fikk rulle seg i, før vi skjønte at vi hadde dårligere tid enn vi trodde før vi startet. Vi kom oss litt over halvveis før tordenværet begynte å bli veldig nærgående og regnet kom som om det ble helt bøtter med vann over oss, så vi løp inn i skogen for le. Det er jo ikke anbefalt å sette seg under trær når det er tordenvær, men alternativet var å gå i åpent lende, så da var valget enkelt. Vi satte oss innunder ei treklynge og tenkte at snart kunne vi gå videre... Den gang ei... Vi ble der i omtrent to timer, lynet slo ned like ovenfor oss (som et børseskudd) og det haglet hagl på størrelse med store klinkekuler. Lakka og Bamse holdt seg rolige, de tobeinte var nok desto mer bekymret og sutrete (skal ikke undervurdere behovet for ekstra klær selv om varmen er intens når en går ut).
Etter to timer var vi iskalde og tvers gjennom våte og vi innså at det var ikke SÅ mange busser som gikk fra Rio Gere til Cortina... Så vi måtte gå. Tordenværet stod ikke rett over oss lenger (kunne stort sett telle til 10 mellom lys og smell) og haglet hadde gitt seg, det var regnet igjen. Vi småjogget nedover og tok skogen der det lot seg gjøre. Den siste halvtimen lettet det og vi fikk en fin tur i behagelig temperatur til Rio Gere. Vi kom frem en time før siste buss gikk, og kliss våte som vi var, var det ikke veldig godt å stå ute og vente. Men, i Italia er alle velkomne på restauranter, så vi var hjertelig velkomne inn på stedets spisested. Varm te og kaker i tørre omgivelser har sjelden smakt bedre!
Så kunne vi ta bussen ned til byen igjen, hvor det var tørt og varmt. alt av klær og utstyr måtte henges til tørk og dusjen var en nødvendig stopp for å få bort grus og granbar før vi kunne begi oss ut i byen for litt handel og mat.

Hytte fra Sylvester Stalone-filmen Cliffhanger ligger ved toppstasjonen. Lakka har funnet plakaten

To flinke gråtasser venter på banen

Utsikt over Cortina fra toppunktet på gondolen

Lakka nyter utsikten

Ispause før vi går


Fin natur

Herlig! snø!

Like før uværet bryter løs

Før det haglet satt Lakka utenfor treklyngen vår og fulgte med

Vått... og litt ugreit...

Disse var ikke gode å bli truffet av


Vi så ikke mer klart vann den dagen... Alle bekkefar fosset over av brunt vann

Været har blitt fint, men vi er alle fortsatt våte...

Aprikoskake og te

Apfelstrudel og te

Venter på bussen

Om bord! Godt å bli kjørt til byen igjen nå...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar