Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

tirsdag 4. februar 2020

Te i LondonTe må man ha i England, men akkurat denne turen tror jeg vi vil huske spesielt godt for all den gode teen. Å kunne gå rundt å lukte (og flere steder også kunne smake) seg frem til det du skal ta med hjem, er jo utrolig koselig da, og en viktig del av teopplevelsen. Et godt minne fra barndommen, var da mamma og jeg var på kaffe- og tehuset i Trondheim og luktet oss frem oppe i de store svarte boksene med kinesisk motiv til hvilken te som skulle bli med hjem den dagen. Her har jeg lagt inn noen bilder fra ulike teopplevelser (dette er bare rene te-opplevelser, vi drakk selvsagt store mengder te i forbindelse med annen bespisning også):TWG
Her ble vi vel rett og slett litt lurt (av oss selv, ingen andre). Se på boksene med farge og skrift, vi trodde Twinings hadde en egen "greie" ved Leichester square… Det hadde de ikke, TWG er et eget merke, og vel kjent for å være eksklusive og dyre. "High end", som Gunnar pleier å si. Men jo da, vi (jeg) lot oss lure vi og kjøpte med te til både oss selv og andre. Har ikke våget å prøve den enda, hva om den ikke smaker så godt!? Men, koselige lokaler, koselig å kunne gå rundt og lukte seg frem. Lekre tekanner (særlig den gullfargede) og tegelé (har ikke smakt på den enda)


Afternoon tea på Houses of Parliament
En veldig fin måte å avslutte rundturen på! Å sitte ved bredden av Themsen og nippe til velsmakende te og spise gode smaker, er veldig kjekt! En trivelig pris var det også, med tanke på alt den inneholdt. Dette er jo primært for tilreisende, så det var heller ikke så stivt (trenger ikke stå over fordi man ikke gidder ta med pynte-antrekk i kofferten) 


Twinings flagship store
Denne relativt anonyme inngangen huset mye god te! Et langt og smalt rom, med te te te… Her kan du lukte og smake. Kjøpe løs te (ferdig pakket) og posete. Tilbehør til tekoppen finner du selvsagt også, bisquits med karamell med havsalt anbefales på det varmeste!
Ved prøvebenken

Testing


Wittard of Chelsea
Er en butikk jeg har handlet på før, men satt vel egentlig med et inntrykk at dette handlet mye om "Instant tea" og annet som var mest "gavevennlig" fremfor slikt en kjøper til seg selv. Vel, inntrykket har endret seg. Her gikk vi inn i teserveringen "bak" butikken og fikk en god teopplevelse. Bildet under viser veggen med forskjellige typer løs te. Og her kunne vi kjøpe hektovis med den teen vi ønsket, etter å ha luktet oss frem, og vi kunne til og med velge hvilen farge vi ville ha på boksen (detaljer, men allikevel slik som gjør en fornøyd). I butikken står det også alltid fremme mange typer te på kanner som du kan smake på. Vi kjøpte oss te og en liten søtbit, og fikk hver vår kanne med selvvalgt type.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar