Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 1. juni 2020

Banoffee pie


Om du, som meg, elsker Love Actually, husker du garantert scenen der Julie kommer til bestekompisen til mannen sin for å høre om han fikk noen bra bilder fra bryllupet deres. Scenen slutter brutalt... men, hele greia starter med at hun maser seg inn og for å være hyggelig, har hun med seg, Banoffee pie. Vi blir ofte nysgjerrige når vi ser mat omtalt på film og TV, også på dette, så da måtte det prøves: Banoffee pie. En engelsk søtsak oppfunnet på 70-tallet. 

Ingrediensene (+kremfløte) 

1 pakke Bixit med sjokolade (225 g) og 75 g Digestive knuses til smuler. 100 g smør smeltes. Alt blandes godt sammen og klemmes utover i en paiform (denne er 28 cm i diameter). Avkjøles.

Kutt opp 3 bananer i skiver og fyll paibunnen 

Smelt 175 g smør og 150 g sukker på svak varme. Tilsett en boks (325 g) usøtet kondensert melk, kok opp og la det småkoke i ca 30 min. Husk å røre jevnlig. Det er ferdig når blandingen har tyknet, blitt gyllen og fått karamellsmak, avkjøles.

Pisk krem av 1 boks kremfløte og litt sukker og vaniljesukker. Dekk over banan og karamell med krem. 

Ta ca. 1/3 av en storplate melkesjokolade og hakk opp. Strø over kremen. 
NÅ er Banoffee pie’n ferdig! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar