Om du, som meg, elsker Love Actually, husker du garantert scenen der Julie kommer til bestekompisen til mannen sin for å høre om han fikk noen bra bilder fra bryllupet deres. Scenen slutter brutalt... men, hele greia starter med at hun maser seg inn og for å være hyggelig, har hun med seg, Banoffee pie. Vi blir ofte nysgjerrige når vi ser mat omtalt på film og TV, også på dette, så da måtte det prøves: Banoffee pie. En engelsk søtsak oppfunnet på 70-tallet.
Ingrediensene (+kremfløte)
1 pakke Bixit med sjokolade (225 g) og 75 g Digestive knuses til smuler. 100 g smør smeltes. Alt blandes godt sammen og klemmes utover i en paiform (denne er 28 cm i diameter). Avkjøles.
Kutt opp 3 bananer i skiver og fyll paibunnen
Smelt 175 g smør og 150 g sukker på svak varme. Tilsett en boks (325 g) usøtet kondensert melk, kok opp og la det småkoke i ca 30 min. Husk å røre jevnlig. Det er ferdig når blandingen har tyknet, blitt gyllen og fått karamellsmak, avkjøles.
Pisk krem av 1 boks kremfløte og litt sukker og vaniljesukker. Dekk over banan og karamell med krem.
Ta ca. 1/3 av en storplate melkesjokolade og hakk opp. Strø over kremen.
NÅ er Banoffee pie’n ferdig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar