Etiketter

butikktips (50) Elgseter (277) Ferie (107) hund (741) Hverdag (378) interiør (104) jakt (183) Jul (246) Krokskogen (200) mat (366) Matauk (57) new York (142) oppskrift (158) Reise (178) restauranttips (115) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (219)

søndag 9. januar 2022

Potetgull med blåmuggostdip

 


Dette er enkel snacks, men litt annerledes enn det meste vi er vant til i alle fall. Utrolig godt! -inspirert av gode smaker vi fikk i NY i julen. 

Det er litt «klinete» så det er praktisk å servere det i porsjonsskåler, det passer jo ekstra godt i disse smitteverntider også. 

Dette er en passe mengde snacks for to personer. 

Ta en god neve grovt (f.eks. Sørlandschips) og salt potetgull i hver sin skål (to skåler). Du må veldig gjerne lage potetgullet selv, men det fungerer også veldig hodt med kjøpegull. Varme potetgullet på maks varme i mikrobølgeovn i halvtannet minutt. 


Finhakk et halvt fedd hvitløk og ha det i en varm og tørr liten panne eller kjele sammen med ca 60 g blåmuggost som du smuldrer opp. Når osten begynner å smelte, hell over en halv desiliter kremfløte, rør alt godt sammen, bland inn en skvis sitron. 


Drypp dip’en over det varme potetgullet og spis med en gang. Godt sammen med brus, men sikkert også et glass vin eller en boks øl. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar