Etiketter

butikktips (52) Elgseter (292) Ferie (110) hund (756) Hverdag (407) interiør (111) jakt (205) Jul (262) Krokskogen (217) mat (412) Matauk (61) new York (145) oppskrift (174) Reise (199) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

fredag 21. januar 2022

Ostefondue

 

Dette er samme oppskrift som ligger her inne fra før, men der ligger den som en del av et innlegg, men vi fant ut at den fortjener et helt eget et. For det er ikke mye i verden som er bedre enn ostefondue! 
Visste du at 20. januar er Osteelskernes dag? Nå vet du det, og da passer det veldig godt med ostefondue, akkurat som alle andre dager i året.

Ostefondue, slik vi gjør det på Elgseter:
Bruk 2 fedd hvitløk (deles) og gni inn kjelen med dette. Varm opp 3 dl. hvitvin. Bland inn 500 g. revet ost, 50/50 med Jarlsberg og Cheddar. Og så er det bare å røre, røre og atter røre, helt til vin og ost blandes sammen til en glatt masse. Tilsett litt revet muskattnøtt og litt hvit pepper. Bland inn 1 ts. Maizenna som er rørt ut i 1 ss. hvitvin (kan spe på med mer maizenna/væske hvis osten ikke tjukner). Rør helt til du kan sette kjelen/gryten på bordet (med andre ord: du må enten være to eller ha forberedt alt annet først) og server med terninger av loff som dyppes i ost og nytes. 

Til ostefondue synes vi denne salaten smaker veldig godt:
1 pakke ruccola, 1 kurv jordbær (kuttet i 4), 0,5 rødløk i tynne skiver og 1 neve valnøtter (aller best er de om du rister dem i litt honning før du blander oppi).
Salaten blandes godt sammen med vinaigrette, og den rister vi sammen av følgende ingredienser: 3 ss. EVOO, 1 ss. hvitvinseddik, 1 ts. sennep, 2 fedd hvitløk (knust og hakket), 1 ts. salt, i ts. sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar