Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (903) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 3. august 2022

Dag 11: Dillon -Rock springs

 

Dagens mål, var å se området Serien Yellowstone er spilt inn i, som ligger i Montana. Siden vi kom litt kortere enn planlagt kvelden før, grunnet utfordringer med overnatting, måtte vi være litt mer effektive enn tenkt også, men vi fikk med oss to viktige lokasjoner i serien: selve ranchen og The Trainstation. Så nå må vi hjem og se serien en runde til, Gunnar har innsett at han også må få den skikkelig med seg, blir trivelig! 
Etterpå begynte vi på returen mot østkysten. Som mange har fått med seg, sliter de med skogbranner i vest nå, og vi kom veldig nær den pågående brannen som kalles "Moose-fire". Ubehagelig. Men vi har skjønt at skogbranner er et fenomen amerikanerne er vant til, de kaller det til og med "wildfire season" på denne tiden av året. Vi har jo også vært overrasket over hvor enormt store områder av skogene vi har kjørt gjennom som har vært utsatt for brann i senere tid. Hvis du går inn på lenken her, får du oversikten over pågående branner i USA. Etter å ha passert brannen, var det mange timer på prærien mellom øde bosetninger og tettsteder. Det som fascinerte oss, er at samme hvor få som bor igjen på et tettsted, så har de fortsatt et bemannet postkontor. Er det noen der ute som kan si noe om hvorfor det er slik, hvorfor har de ikke effektivisert det tilbudet her?
Vi kjørte forøvrig lenge langs Snake river, og selv om det var varmt, fristet det på ingen måte å bade i en elv med et slikt navn!
Vel fremme på Motel 8 i Rock Springs, var det godt å kunne gå seg en tur og strekke beina. 

Allerede på vei til Derby, passerte vi noe som nylig hadde vært en brann. Det var fortsatt folk som holdt vakt i området...

Så kom vi til The Trainstation. Det må kanskje forklares litt nærmere for uinvidde, men det er altså sånn at Yellowstone er en moderne western, og da skjer det fra tid til annen at noen forsvinner fra jordens overflate. Det omtales som at de tas med til The Trainstation, og i serien er det en skrent like over grensen til Wyoming, som ingen kan finne på å sjekke hva som finnes i bunnen av den. Sannheten er at den ligger også i Montana, en kort kjøretur fra farmen, og skrenten er ikke så høy som den kanskje burde heller. Men når de drar dit i serien, er det jo selvsagt mørkt, så man får ikke helt dybdefølelsen. Men, artig å ha vært her. 

Det blir jo ikke mer moro enn en lager selv, holdt på å "falle utfor" her altså...

Noe av alt man lar seg fascinere av med serien, er jo naturen. 

Her er altså porten inn til Yellowstone, Dutton ranch (Dutton er familien som eier den, og Kevin Costner spiller familieoverhodet, 6. generasjons Dutton)

Normalt skal det være mulig å ta bilde ved porten, men nå var det strengt bevoktet, og det betyr i følge ryktene at innspilling pågår. Det er vi selvsagt takknemlige for, og gleder oss til sesong 5!

Traileren fra sesong 1, ser du over

Så skulle vi forbi Moose wildfire. Røyken lå mange kilometer før vi kom til der det brant


Enorme ødeleggelser i mange kilometer bare sett fra veien, og det pågår fortsattNesten 1000 brannfolk var ute denne dagen for å jobbe med slukkingen

Og det skal amerikanerne ha for, de vet å sette pris på folket i utrykningsbransjen. Det hang plakater og bannere i milevis med takk til brannmennene som jobbet med slokkingen

Fysisk informasjonstavle om brannen i Salmon

Vi måtte stoppe i Salmon. Prøvde å få brunsj der, men den lokale kafeen var travel til søndagsbrunsj og det var beregnet en time venting for å få mat, så da dro vi videre. Men Gunnar syntes jo det var velig passende med stedsnavnet for en mann med hans yrke da, så det måtte bli bilde

Vi er på tur østover igjen

...og i snakker prærie... Flatt og trefritt

Dagens måltid ble inntatt på The Snake River Roadhouse i Swan Valley


Tacosalat servert i en tortillaskål

Mange spøkelsesbyer og forlatte hus langs veien...

Vi ankom Rock Springs ganske tidlig, så rakk en gåtur og handlerunde på Walmart, som lå 200 meter fra motellet

...vi lærte også at sheriffer blir valgt...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar