Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (861) Hverdag (467) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (236) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (226) restauranttips (124) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (258)

mandag 1. august 2022

Dag 8: Cody

Vi hadde satt av en dag til å oppleve Cody, og hadde derfor booket to netter på Bill Cody Ranch, som ligger mellom Cody og østre inngang til Yellowstone nasjonalpark. Det er et skikkelig koselig sted, med små hytter (uten TV, WiFi eller mobildekning) med fine rom, god mat, trivelige aktiviteter og det lille ekstra. Vi ville ha nærhet til naturen, samtidig som vi skulle oppleve litt av det cowboybyen Cody hadde å by på. Her er en liten presentasjon av dagen vår i Cody:

Slapper av på verandaen på morgenen
 

Vi hadde bestilt ridetur på morgenen, men det hadde skjedd en feil i bookingen, så det var ikke plass til oss. Umiddelbart superskuffet, men etter å ha diskutert, tenkt og fått litt tips om planene videre, ble vi enige om å ta ridetur morgenen etter (selv om vi da også skulle til Yellowstone) og så skulle vi gå oss en liten morgentur ved hjelp av apostlenes hester denne morgenen. Vi forstod instruksjonen som at det gikk en runde i overkant av ranchen, og så for oss å være  ute i en times tid kanskje... Så faktor hadde vi i alle fall ikke tatt på oss (bilde av hvor galt det kan gå, kan du se nederst i posten, om du tør ;) ). Og vi gikk og gikk for å finne stien ned i dalen igjen, men den kom jo aldri, for det viste seg at den ikke fantes. Men, vi fikk en fantastisk fin morgentur, nydelig utsikt og i spennende terreng. På bildet over, ser vi fjellene i Yellowstone. Vi snudde på ca 2300 moh. 

For tre år siden var det skogbrann i området, sannsynligvis som følge av en sigarettsneip. Menneskene på ranchen ble hentet ut med helikopter og hestene ble sluppet løs for å komme seg unna selv. Heldigvis gikk det bra med både dyr, folk og bygninger, men sårene i naturen synes fortsatt godt


Ut på tur!

Mye fint å se på oppover fjellsiden

Vi møtte på ryttergruppen vi trodde vi skulle være med, og hun som ledet dem mente vi burde vært innesperret som var så gale at i hadde gått helt opp dit. Men hyggelig å treffe dem, så fikk vi en liten pekepinn på hva i kunne glede oss til dagen etter. Og, ikke minst: få beskjed om at det fantes ingen sti/passelig trase å gå ned i dalen igjen, så retur var eneste løsning. Da valgte vi å følge hestestien ned igjen, som var litt slakere og dermed lettere å gå når vi skulle ned såpass mange høydemeter

Det første vi gjorde inne i byen, var å besøke Old Trail Town, som var et slags bygdeturn med bygninger av ulikt slag fra distriktet samlet på et sted. Det var interessant å se hvordan folket levde her for bare 100-150 år siden. Rart å tenke på at det ikke er lenger siden. 

Gamle Wanted-plakater

Gjennom denne døra har altså Butch Cassidy, Sundance Kid og Gunnar gått ut

Flere kjente cowboyer er gravlagt her, blant annet Jeremiah Johnson

...fant oss en bra haug med fallgevir...

Når du er i ville vesten, hva passer vel bedre enn å skyte? Så vi tok en tur til Cody Firearms Experience og fikk testet å skyte med revolver. Utrolig gøy!

Her kunne du få prøve det meste...

...jeg gikk for en såkalt Peacemaker, slik Wyatt Earp brukte. Her var det grundig opplæring og gjennomføring, så absolutt et ryddig sted, om man vil leke cowboy i noen minutter. Ved å betale 7 dollar ekstra, fikk Gunnar også være med inn på skytebanen for å se på (han valgte selv å ikke skyte)


Så bar det til Buffalo Bill Center of the WestBuffalo Bill var soldat, jeger og showman og grunnla byen Cody og har et eget senter oppkalt etter seg. Senteret består av fem forskjellige utstillinger, og den ene av dem er selvsagt viet grunnleggeren og hans liv


En av de fem utstillingene handlet om prærieindianerene og deres historie

En av de fem utstillingene handlet om dyrelivet i området, da og nå, og da var dinosaurer selvfølgelig en del av det. I tillegg til bjørn, elg, ulv og så videre...

Vi hadde bestemt oss for å leve cowboy/amerikaner-drømmen fullt ut mens vi var i Cody, og da vi kom over muligheten med dinner and show , slo vi til! Skikkelig amerikansk buffet og countrymusikk før vi skulle på rodeo. Her gikk det til og med an å bestille pakke med rodeobilletter inkludert. Vi angret ikke, og anbefaler opplevelsen lett videre om noen skulle få muligheten. 
Maten var buffet og iste eller lemonade inkludert, og i satt rundt langbord. Da musikerne kom på scenen snudde vi bare stolene riktig retning og kunne la oss underholde mens vi spiste brownies og drakk te. Det var nesten bare amerikanere der, og ved bordet vårt var det flere som kom fra Cody, og unnet seg en kveld ute (og hun ene hadde "selvsagt" en bestemor fra Norge), at de lokale benytter seg a tilbudet synes jo vi er ekstra gøy da, da føles opplevelsen mer autentisk. 

Knallgod buffetmat! Brisket, kylling, M&C, coleslaw, bønner, poteter og corn bread. Jeg hadde også bestilt en biff til Gunnar, som han fikk servert slik han ille ha den ved bordet.

Og brownie-porsjonene startet med fire biter pr. person, vi delte en porsjon...

The Cody Cattle Company underholdt oss i en time mellom middag og avreise til rodeo. Utrolig dyktige musikere som spilte ulike countryvarianter og underholdt med historier og annen moro

Så var det rodeo, det avholdes rodeo hver kveld om sommeren på Stampede park. To timer holder de på, med alt fra innmarsjen som du ser over her som best kan beskrives som synkronridning, før det er bønn, veteranene skal æres og en påminnelse om hvorfor vi elsker å bo i amerika. Så er det en runde reklame, for showet starter. Her skal ville hester og okser ris, kalver fanges, ris rundt tønner og ikke minst: rodeoklovnen og hans hjelpere har en viktig rolle. Midtveis var det også et innslag for alle barna på stadion, der de ble samlet på plassen og skulle nappe tørklær som var festet på halen på to kalver... Det ble rimelig kaotisk, og da kalvene ble jaket løp jo de ned noen unger. Jeg mener på ingen måte at det var farlig, men med tanke på så mye annet rart unger skal skånes fra i disse tider, ble vi rimelig sjokkert der vi satt og så på. 

Under opplesningen av hvorfor vi elsker amerika

Først ut var de utemmede hestene... Det var kun en rytter som holdt seg på i 7 sekunder


Barrel racing

Par-lassosanking av kveg

Seansen ble avsluttet med okseridning, det var kortvarige greier, for å si det sånn... 

Godt å se at dyrene slappet av sammen etter at de var ferdige i ringen

...dette er nok en farge hudlegene ikke anbefaler å gå til anskaffelse av... Det ble ikke mer enn sånn passe med søvn denne natten, for å se det sånn... Fargene avslørte også raskt at denne kroppen har vært lite utsatt for sol i sommer: ansiktet og hendene fra håndleddet og ut gikk fri fra solbrenthet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar