Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 31. juli 2022

Dag 7: Rapid City-Cody

Dette var egentlig ikke tenkt som en lang kjøredag, men siden vi koste oss litt ekstra lenge på begge stoppene våre, ble det natta før vi var fremme. Men, vi hadde en utrolig fin dag da! 

Kom oss avgårde i fornuftig tid, og satte kursen mot Deadwood. I 1870-årene regnet som den farligste byen i USA, på den tiden mange kom hit for å grave gull. Hovedgaten er ganske lik sånn den var på den tiden, men den var selvsagt modernisert. 

Etterpå dro vi til Devils tower, eller som indianerne kaller den: Bears lodge. For Indianerne har det vært ansett som et hellig fjell. 

Dewils tower ligger i Wyoming, så mesteparten av kjøreturen ble gjennomført i en ny delstat for oss. Her var det fortsatt mye åpent landskap, men mer bølgete, her var det mye mer kveg å se enn tidligere på turen. Og gressletter så langt øyet kunne se. Det var lett å se for seg scener fra filmer der cowboyer og indianere lurer på hverandre bak neste lille ås. 

Etter å ha passert Buffalo, ble dekningen som så langt også hadde vært sparsommelig mer eller mindre fraværende, og slik ble det de neste tre dagene også. På vei mot Cody ble naturen mer og mer skogkledd og vi kjørte gjennom pass. Vi lærte også underveis at roadkill behandles på en helt annen måte her enn hjemme: hvis bilen blir ødelagt kommer politiet, hvis ikke kjører bare sjåførene videre (dette fikk vi bekreftet av en vi snakket med senere). Vi måtte blant annet svinge utenom to påkjørte deer (åpenbart dødt da) som lå midt i vår veibane). Vi så både mule deer og elk langs veien. 

Deadwood er omtalt i både bøker, filmer og tv-serie opp gjennom årene. Vi skal i alle fall sjekke ut HBO-serien når vi kommer hjem. 

 

Deadwood var et populært sted under gullrushet


Dagens gullgravere har byttet ut hestene med ATV

Hovedgaten 


Dead Man’s Hand )et par ess og et par åttere, helst svarte),  er et kjent begrep i poker, og begrepet oppstod der, på denne saloonen 2. august 1876, da Wild Bill Hickok ble skutt bakfra da han hadde disse kortene på hånd. 

Det var i dette rommet skuddet falt. Jack MacCall ble tatt samme dag og siden hengt for ugjerningen


…bare en interessant utstopping… Her var vi virkelig i smørøyet for de som sørget for at Trump ble president… Jeg anser meg selv som lite krenkbar, men noen av disse er til å bli kvalm av. Og dette var å få kjøpe på helt vanlige souvernirbutikker, der barn også går. Vi kjøpte våre souvernirer på den butikken som ikke hadde noe slikt. Jeg hadde forøvrig lydt til å spørre hvor demokrat-seksjonen var, men da fikk jeg beskjed om at hvis jeg gjorde det, stod jeg alene… 

Det ble brunsj i Deadwood, holdt lenge på denne «sandwichen»

Deadwood er en bitte liten landsby, og slik ser omgivelsene rundt ut

Vi valgte ytterstien rundt Devils tower, og det er vi glade for. Men det er flott at det er valgmuligheter da! Hovedstien rundt  har fast dekke og er på ca. 2 km, lett å bevede seg rundt fjellet. Vår sti var en sti på ca. 5 km. og vi møtte kun et ensifret antall mennesker på turen, deilig. Vi gikk over gressletter og mellom brente trær. Vi hadde også en nydelig utsikt. Anbefaler å sette av tid til denne ruten om du skulle ta turen. 
Og så fikk vi dette med på kjøpet. Vår sti het Red Beds Trail, og det er ikke då vanskelig å skjønne hvorfor her! Det pumpes olje i Wyoming! 

Rask middag på Pizza Hut

Elk-skilt

Elgskilt

Muledeer

SolnedgangAntall stater: 1 (ny)
Wyoming (som var første stat med stemmerett for kvinner i USA, allerede i 1869 ): Equal rights og Cemant arma togae (latin: må fred erstatte krig) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar