Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (232) restauranttips (129) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

lørdag 23. juli 2022

Dag 2: Manhattan

 


Dag to, og vi fortsetter der vi sluttet i går: solens gang. Klokken fem var Gunnar lys våken, og tok seg en morgentur der han fikk med seg soloppgangen. Vakkert! 


T-rex på vei ut i veien! 

Litt over sju var det flere som våknet! Etter er telefonmøte, tok vi oss en morgenjoggings sammen. Det er så varmt, at vi ender med å jogge og gå litt innimellom. Og vi går fra hotellet og ned til parken

Vi har blant annet funnet ut at vi bor ved siden av et bruslager! Det må være verdt sin vekt i gull i disse tider! 

..,vi går også forbi hestegarasjen til Central Park-hestene, må være tøffe dager å dra rundt på turister på i denne varmen…

Blått og fint!

…og så er det hasjbussene da… I de mest sentrale turistområdene kan en bli bekymret for å bli stein gjennom svært hyppig passiv røyking. Utenfor Times Square-området er de heldigvis litt sjeldnere… men, her er det en som har forvirret seg ut imi der sentrale strøk. 

Langs Hudson yard park, ligger også Intrepid, dette hangarskipet huset museum for både fly, rommet og sjø. 

Det blir tidlig varmt, her tok vi en pust i bakken på en svalende Stein under et tre. 
Vi jogget til Riverdide park pier 1 og kjøpte oss en drikke der og slappet av på en parkbenk før vi returnerte. 

Alle de rare husene er av de morsomme tingene å se på på Manhattan! 

Nydusjet og klare for brunsj

Vi spiste brunsj på Pier 66, Frying pan. Vi hadde lagt merke til skipet som huset en restaurant da vi jogget forbi dagen før og tenkte at å spise ute i elven kunne være behagelig i denne varmen. Og vi ble ikke skuffet! For vi fikk både svalende trekk og ikke minst: fantastisk god mat! Det var litt dyrt, men vi anbefaler det allikevel videre. Det var jo vår skyld at vi bestilte hummer, si. Nydelig mat, perfekte brunsj størrelser! Lobsterroll på meg og hamburger med hummer på Gunnar, det fulgte med fries til min rett, og det ble akkurat passe mye å dele. 

Frozen daiqury med mango på deling

One world trade center i bakgrunnen 

Restauranten dett fra land

Det er tradisjonelt Gunnar som er den varmesterke her i huset, men denne dagen var det faktisk han som fikk det aller verst. Da gjorde det godt med en times søvn i gresset i parken på pier 64

Nok et interessant hus, vi synes det minner mest om et isberg

Vi svinger alltid innom Chelsea market, men denne gangen ville vi sette oss ned for en kopp te når vi var der. Vi testet ut Doughnuttery , som har spesialisert seg på rykende ferske minidonuts, og det har de virkelig lykkes med! 

Minste porsjonen bestod av 6 donuts, det hørtes mye ut, men som du ser ved siden av bankkortet, var de ikke store! Så minste porsjon var passe for to uten at vi ble skikkelig mette. Vi kunne velge en-to smaker på sukkerlaken utenpå og gikk for sitron og salt karamell. Og så kjøpte vi med en liten boks dip, som var flytende ølkatamell, fantastisk! Vi skal tilbake neste gang i NYC, det er sikkert! 

Etter litt shopping, avsluttet vi kvelden på John’s pizzeria Som serverer nydelig pizza New York style. Garlic rolls og Hawaiian pizza er favoritten vår der!

Gunnar prøvde å spise New York pizza slik den skal spises (brettet), og det gjorde det faktisk ekstra godt fant vi ut. 
Et morsomt klipp om amerikas ulike pizzaer, finner du her, det var det bi lærte hvordan pizzaen skal spises i NYC

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar