Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 19. juli 2022

Røroslørdag

 


En lørdag på Røros er godt for sjelen. Vi startet med nydelig frokost, med masse lokal mat, på Røros hotell. Så bar det ned i byen  (det tar 10 minutter å gå) for kikke, handle og bare kose seg. Det som er så fint med Røros, er at de består av nesten bare uavhengige butikker. Det er tre(!) sportsbutikker her som tilhører kjeder, men de har heller ikke noe standardoppsett. Og da er det mye mer spennende å kikke rundt. Gallerier, brukt og antikk, klær (Frost og Lille røffe er mine favoritter), bokhandel, gavebutikker (og husk te på Soloppgangen), boder og alle de koselige kafeene. Vi møttes for te og kaker på Trygstad. 

Etter butikkenes stengetid, fikk vi gått oss en tur i det som pleier å være skiløyper på vinteren, tørre (klopper over fuktige områder), brede, fine stier, og det startet rett over veien fra hotellet. 

Så nøy vi nydelig mat på Vertshuset Røros før vi avsluttet dagen i hotellbaren. 

Alle burde dra til Røros innimellom! 


Ekornet koste seg i bakgården hos Røros brukt og antikk, som er vel verdt et besøk om du liker gamle skatter


På Kunst og Kaos hadde de mye som fristet! Denne boken om Harald Sohlberg og elghunden hans, Fram, måtte bli med hjem. De hadde også et eksemplar av Rino Larsen sitt King bling, som står på ønskelisten inne… Men, jeg klarte så vidt å holde igjen, til vi er hjemme fra amerikareisen i alle fall 😉


Jeg må alltid innom Lysgaard keramikk, for et drømmested! 


Røros kunstformidling har alltid så mye fint og variert! Her finner du kunst i alle former og prisklasser. Dette bildet av Ståle Blæsterdalen, Vinternatt, står på ønskelisten vår 

Deilig med tur! Fine stier å gå på. 


Koste oss med nydelig mat på Vertshuset! 

Backribs var fantastisk! Gunnar fikk en fantastisk breiflabb 


Vi avrundet med nydelig dessert og deilige oster

Så koste vi oss i hotellbaren, og her er det rom for alle. Foran peisen var det åpent for hunder også. Dette gir rom for at alle kan kose seg og slappe av på hotellferie. Vi kommer nok til å bo her igjen neste gang vi skal bo på Røros også. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar