Etiketter

butikktips (56) Elgseter (317) Ferie (119) hund (914) Hverdag (491) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 26. juli 2022

Dag 5: Beloit-Worthington

 Dag fem blir mye kjøring og dagens hovedaktivitet er Mall of America. Det skal det ha for, det er et veldig trivelig kjøpesenter å kikke, spise og handle på! Absolutt å verdt å ta turen innom! 

Det var treningsfasiliteter på hotellet, som vi benyttet oss av før vi dro. Vi visste jo at det ble mye kjøring og lite bevegelse denne dagen, så det var supert. En god styrkeøkt på undertegnede, Gunnar svømte rundt og rundt i det lille bassenget. 


Wiscounsin er kjent som The dairy state, derfor passet det midt i blinken med ost denne dagen. Vi fant en lokal kjede som har mac&cheese og ost som sin nisje. Og vi ble ikke skuffet! 


Ost- og brokkolisuppe

Popeye (=Skipper’n) M&C, veldig godt og absolutt noe å prøve hjemme også. I tillegg til tradisjonell M&C, hadde den litt løk inni seg og stekte champignon og spinat oppå

Så det var her de kom på navnet til musikalen? 

Besøker Cabela’s. Cabela’s og Bass Pro har vært USA’s monsterkjeder med utstyr for jakt, fiske og friluftsliv. For noen år slo de seg sammen. Dette er en liten utgave, men fortsatt vanvittig svært og utrolig gøy å besøke! Det ble med ei ny jaktbukse og litt gaver hjem herfra


…det er ikke alle vi forstår oss helt på her… Særlig ikke når vi har fulgt høringene etter 6.1…. 

Det er utrolig flatt landskap i delstatene vi har gjennom etter Pennsylvania (det var ikke fjell der heller, men mer bakkete. Dette er virkelig områder som skapt for å plante og høste. Men, her begynte det å dukke opp en og annen formasjon, spennende! -vi vet det blir mer! 

…bare et søtt skilt langs veien… 

Opplevelsen i Minnesota skulle være Mall of America. En gang verdens største kjøpesenter, nå Amerikas største. Senteret har 30-årsjubileum i år

Midt i kjøpesentret ligger en temapark, temaet er Nickelodeon. Til å være så stort et senter, var det overraskende oversiktlig! Det at de har bygd i høyden med mange og store åpninger mellom etasjene gjorde det mulig å være ganske effektiv, faktisk 

Siden vi hadde klart å moderere oss til brunsj, ble det rom for to måltider i dag… Ikke nødvendig å si at det ikke ble rom for kvelds kanskje? Jeg hadde bestilt liten skål lokal suppe og stekt blomkål i buffalomarinade med blåmuggostdip. Gunnar gikk for ribs og flatbread (og smultring-churros til dessert…) 

Jeg testet tradisjonell lokal rett: villrissupe med kylling. Den var veldig god, så fant en oppskrift som skal testes ut når vi kommer hjem. Villris vokser naturlig i Minnesota, og Minnesota er hovedprodusent av villris i USA og det er indianerne som opprinnelig har brukt og høstet mye av villrisen, høstingen foregår med hånd. 

Minnesota har jo mange innflyttere fra Norge da, og det bar souvernirsjappene preg av. Morsomt. Da jeg skulle Google hva som var typisk mat i delstaten, kom blant annet lefse opp. 


Det var en ting jeg hadde bestemt meg for å investere i på turen: cowboyboots! Det var overraskende utfordrende å finne boots for folk med høyde på vrista og bredde på foten. Men, jeg «siza opp» et-par hakk, og dermed ble både utvalget større og skoene ble behagelige på

…og der, var shoppingbudsjettet tømt… Men veldig kule ting! Antall delstater: 1 (ny)
Minnesota: L’etoille du Nord/ Quae sursum volo videre (fransk: stjernen i nord/ latin: jeg lengter å se hva som er bortenfor) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar