Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

torsdag 4. august 2022

Dag 13: Limon-Wichita

 

2. august er en helt spesiell dag, det er bursdagen til Gunnar! Så, da ble det Black forest (kjøpekake ja...)  med lys på senga sammen med en ny t-skjorte, bilgodt og "jeg har bursdagbutton", og så får han de nye fjellskiskoene når han kommer hjem. Han fikk selvsagt velge middag også, resultatet ser du over. 

Dagens reisemål var minnesmerket over Sand Creek massakren og Dodge City

Kake må det være!

Kake, te og gave

En liten svømmetur for jubilanten før avreise

Mens jeg kjørte noen styrkeøvelser

...og i Kansas pumpes det olje...

Og her kommer det noen litt dårlige bilder, tatt fra bil i fart, men vi så noe nytt i Kansas... Enorme områder med inngjerdet kveg, som luktet fjøs (som var foret med silo...) Vi har sett mye, veldig mye, kveg på turen, men det har jo vært så fint å se at de har beitet på vide gressletter. Vi trodde først at vi hadde observert et auksjonsområde, men innså etter hvert at SÅ mange kvegauksjoner kunne det ikke være i Kansas heller... Vi har konkludert med at dette sannsynligvis er melkeku, det er klart at de må leve litt mer samlet, enn alle de andre vi har sett som vandrer rundt på prærien. 


Kveg over alt!

Så kom vi frem til Sand Creek-massakrens minnesmerke, men der var det selvsagt stengt, de holder oppe torsdag-mandag. Men vi så hvor det skjedde, for det var jo på sletten foran oss. 
Sand Creek-massakren var en massakre av Cheyenne- og Arapho-folk av den amerikanske hæren  29. november 1864. Ca. 230 indianere ble drept, flest kvinner og barn. En helt forferdelig hendelse. I ettertid hadde massakren en betydning i forståelsen av hvordan det indianske folket ble behandlet av amerikanerne.

Etter 2,5 time til i bilen, kom vi frem til Dodge City


Og for dem som er litt eldre enn oss, så husker de nok Kruttrøyk, Gunsmoke, som foregår i nettopp Dodge City.
Og U.S.Marshall Matt Dillon er foreviget i bronse ved ankomst sentrum


Dodge City ER ville vesten, så enkelt

Byens kumlokk var selvsagt dekorert med ulike berømtheter som har hatt tilhørighet i byen

Longhornfeet har vært en viktig del av Kansas sin historie. De ble drevet hit fra Texas og spredt videre utover.  

Og i senter av byen er deres eget ville vesten-museum: Boot Hill Museum, som er vel verdt å legge turen innom. Åpent 362 dager i året. Her starter du med en introdusjonsutstilling om livet på prærien og de ulike rollene og elementene den var fylt med. Før du kommer ut i denne gaten. Her er det åpen landhandel og saloon i tillegg til utstillinger inne i byggene. 18.30 er det duell i hovedgaten. Dette var en spennende og fin utstilling som spilte på alle sanser, anbefales!

Et ekte fengsel fra Fort Dodge (som Dodge City kom som en avlegger av. Det ble nemlig lagt ned forbud mot alkoholserering i Fort Dodge og innen 5 miles omkrets, derfor startet Dodge City som en saloon 5 miles og 1 fot unna Fort Dodge)

Mange kjente navn fra Ville vesten, både ekte og fra filmens verden, har tilknytning til Dodge City. Blant annet Wyatt Earp og Bat Masterson

...og selv om det tok en aldri så liten evighet før maten kom på bordet, var jubilanten svært godt fornøyd med biffen sin på The Cowboy Capital Saloon & Grill

...og så måtte han posere sammen med Matt Dillon før vi dro

Solen går ned over maisåkeren i Kansas før vi kom frem til motellet for natten

Avslutter med en liten tipsplakat til alle husmødre der ute fra det viktorianske hjemmet i Boot HillAntall stater: 1 (ny)

Kansas: Ad astra per aspera (latin: til stjernene gjennom vanskeligheter)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar