Etiketter

butikktips (52) Elgseter (292) Ferie (110) hund (756) Hverdag (407) interiør (111) jakt (205) Jul (262) Krokskogen (217) mat (412) Matauk (61) new York (145) oppskrift (174) Reise (199) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

lørdag 17. september 2022

Viltgryte

 


Om du har en kilo viltkjøtt liggende, er denne oppskriften vel verdt å bruke det på! Dette ble den første middagen med årets rein, og det smakte nydelig! 

Smelt smør og ha oppi 2 finhakkede sjalottløk som stekes blank. Tilsett så 2 fedd finhakket hvitløk, og la dette surre til løken er gyllen. Tilsett 3 dl rødvin og reduser til halv mengde.  

Tilsett 1 boks seterrømme, 1 boks matfløte, 7 skiver brunost, 5 knuste einebær, 1-2 ss tyttebærsyltetøy og 1 ss sennep. Gi dette et oppkok før du tilsetter kjøttet (som er forstekt og saltet/pepret underveis) med stekesjy og lar det putre til kjøttet er mørt, 1-2 timer avhengig av kjøttets kvalitet. Når en halvtime gjenstår putter du oppi grønnsakene: 1 brokkoli i buketter, 100 g persillerot og 200 g gulrot. Helt på slutten tilsetter du forstekt bacon og sopp (stek den så den får litt krunsj, vi blander 50/50 kantarell og champignon) sammen med 1 ss timian og 1 ss rosmarin. 

Serveres med småpoteter og rosenkål (vi steker den på svak varme med litt smør, salt og pepper). 


Dryss gjerne over hele tyttebær og noen kvister rosmarin og timian før servering, lekkert



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar