Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 9. mai 2023

Kroningsquiche

 

I likhet med sin mor, utnevnte kong Charles en kroningsrett i anledning kroningen sin. Retten ble servert på slottet, men oppskrift ble også offentliggjort, sånn at alle som følger med også kan kose seg med samme rett som gjestene på Buckingham Palace og føle seg ekstra nær begivenheten. 

Som seg hør og bør, er det selvsagt noen som har klaget på denne retten også. Hovedargumentet for at det var et dårlig valg, er at det faktisk er eggmangel i Storbritannia. Noen mener også at den er kjedelig.  

Forklaringen på valget, er at en quiche kan spises både varm og kald og er til for å deles. 


Vi lagde paien sammen mens begivenhetene så smått hadde startet på tv, derfor gikk vi for ferdig paideig, enkelt og greit. Du kan selvsagt lage fra bunnen, men denne fungerer helt supert! Så, start med å legge deigen i en paiform og sett stekeovnen på 180 grader. Pisk sammen 1 dl melk, 2 dl fløte, 2 egg, salt, pepper og en potte estragon (finhakket). Hakk opp en pose spinat (ca 200 g) og fres denne i en panne så spinaten faller sammen. Ha 100 g revet rød cheddar i pinnen av paiskallet, før du tilsetter 3 finhakkede vårløk, 280 g bønner (anbefaler bønnemix) og eggeblandingen og drysser over 100 g rød cheddar. Stekes i ca 30 minutter, til fyllet har stivnet og paien er let gyllen. 

Serveres med en frisk salat. Veldig godt! 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar