Ingen store oppdagelser under himmelen her, men en veldig god og veldig enkel middag med inspirasjon fra Asia. Jeg er ikke en måle-kokk, men tar det på slump og smaker meg frem. Men her er det sånn cirka mål, og så får du teste deg frem du også. Denne porsjonen gjør oss to gode og mette til middag i tillegg til at det er lunsj for en dagen etter.
Finhakk 1kinesisk hvitløk/2-3 fedd vanlig hvitløk og tilsvarende mengde ingefær. Freses i olje i panne. Legg oppi 2 kyllingfileter skåret i tynne skiver og stek dette, mens ut også tilsetter ca 2 ss brunt sukker. og 0,5-1 dl soyasaus og 1 ts Maizenna rørt ut i litt vann. Ved siden av bråsteder du i biter (tilsett et finhakket hvitløksfedd med oljen) en halv brokkoli, 1 gulrot, 2 vårløk og 1 spisspaprika. Når kjøttet har fått farge på begge sider, blander du inn grønnsakene. Om du liker koriander, blander du også inn 1/4 potte finhakket koriander og en liten neve krovhakkede nøtter, her er da cashewnøtter en favoritt hos oss
Så er maten ferdig, passer godt sammen med ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar