Etiketter

Elgseter (318) Ferie (121) Hverdag (517) Jul (303) Krokskogen (242) Matauk (62) Reise (239) Salat (22) Saus (9) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) butikktips (59) hund (935) interiør (121) jakt (252) mat (457) new York (155) oppskrift (206) restauranttips (130) suppe (7) vinterpalasset (264)

torsdag 13. mars 2025

Kardemommestenger


Så enkelt og så godt! Nok e gan ghar vi stjålet oppskriften fra Min matgale verden, men denne var for god til å ikke dele videre. OBS! Dette er jo met som noe du skal kunne ha liggende på lur, men det var ikke mulig hos oss, det var tombola innen solen på ny stod opp...

Hvis du vil være veldig grundig, rister du salte mandler selv, og da er det det første du må gjøre. Jeg så ingen grunn til det, og kjøpte en poste salte ristede mandler på butikken. 

Varm opp 0,25 dl fløte, 0,75 dl sukker og 50 g smør i en kjele. Dette skal være fyll. La de småkoke i 4-5 minutter. Så tar du i 1,5 dl grovhakkede ristede og salte mandler, 1 ss mel og 0,5 ts kardemomme og lat det avkjøle. 

Pisk sammen 100 g mykt smør og 2 ss sirup, ha i 2,25 dl hvetemel, 1 ts vaniljesukker, 1 ts kardemomme og 1 dl sukker og pisk til deigen blir til større klumper som du kan forme til en pølse. 

Del deige i to deler og klem utover to pølser på lengde med bakeplaten. Lag en fordypning og legg fyllet i halvparten av hver. Stek på 175C grader i ca 15 minutter og la avkjøle litt på platen før du skjærer dem i snitter. 


Hvis du vil gjøre dette ekstra godt, lager du en liten dip til.Denne lager du av 1 dl yoghurt naturell, 1/4 ts kardemomme, 1/2 ts vaniljeekstrakt og 1/2 ts lønnesirup som du rører sammen og serverer i en skal ved siden av. 


Dette er så godt og så lett å småspise av.. Jeg anbefaler å ikke ha alt for mye egentid etter at det er ferdig, for da kan det bli lite å servere til andre...

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar