Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

torsdag 23. februar 2017

Boller


Søndag er bolledag, fastelavn! Vi tjuvstartet baksten, for vi innså faktisk at 20 boller på hytta, samme dagen som vi skal kjøre hjem, blir i meste laget. Selv for oss...
Bland 5 dl lunken h-melk med ca 900 g hvetemel, 1ts kardemomme, 1 ts salt, 1 egg, 150 g sukker, 1 ss luftigere bakst og 1 pk tørrgjær. La kjøkkenmaskinen jobbe med deigen på middels fart i 10 minutter. Tilsett 150 g mykt smør i terninger, la kjøkkenmaskinen få 10 nye minutter for å blande smøret godt inn.
Sett deigen til heving på lunt sted under et klede,  gi den 2 timer å heve på.
Kutt opp 20 emner og trill ut bollene før de fordeles på stekeplatene.
La så bollene få klede over seg og gi dem en halv time til heving på et lunt sted. Sett på stekeovnen, over- og undervarme, 200 grader.
Stek et og et brett med boller 12-15 minutter (avhenger av hvor sterk ovnen din er, for oss er det stor forskjell om vi steker hjemme eller på hytta).

Spises som de er, gjerne med en kopp kakao til!

Alternativt fyller du dem med pisket krem av kremfløte, sukker og vaniljesukker. Og om du vil kjøre skikkelig luksusvariant, legger du inni en skive marsipan under kremen eller en skje bringebærsyltetøy oppå kremen. Veldig godt!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar