Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 15. mars 2017

Sticky chicken


Denne oppskriften virket for oss litt omfattende i utgangspunktet, men gjennom erfaring har vi funnet ut at selv om det er en del ingredienser, så tar det ikke så lang tid å lage retten og det er heller ikke mat som du må "henge over grytene" under hele prosessen. Så, en god og ganske sunn og enkel middag å lage, anbefales!


Begynn med tilbehøret:
Kok opp 0,5 dl sukker, 0,5 dl eddik (eplecider) og 1,5 dl vann sammen med 1 stjerneanis. La sukkeret løses  opp før du tar gryten av varmen og kjøler ned laken. Bruk en potetskreller til å skjære lange remser av 1 agurk og 2 gulrøtter. Legg agurk og gulrøtter i syltelaken (putt det gjerne i et glass med lokk som du kan snu av og til, så får alt syltet seg skikkelig) og sylt i en time eller mer.


Så starter du å lage saus: Bland 1,5 dl kyllingkraft, 100g brunt sukker, 0,5 dl appelsinjuice, 0,5 dl soyasaus, 1 ss tabascosaus, 2 ss riseddik og 4 fedd finhakket hvitløk. Sett til side.
Krydre 600 g kyllingkjøtt (vi liker filet best, men det kan bli litt tørt, alternativt kan en bruke kyllinglår) med salt og pepper og stek kjøttet gyllent i litt olivenolje i stekepanne.Ta ut kjøttet og hell sausen i panna, gi denne et oppkok før du legger tilbake kyllingkjøttet, skrur ned temperaturen og lar kjøtt og saus putre i en halvtimes tid, da er kyllingen gjennomstekt og sausen tjukk og har satt seg til kjøttet.


Serveres med ris, dryss 2 ss ristede sesamfrø og 4 finhakkede vårløk over kyllingen. Det er også godt å presse over saften av en appelsin






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar