Denne oppskriften virket for oss litt omfattende i utgangspunktet, men gjennom erfaring har vi funnet ut at selv om det er en del ingredienser, så tar det ikke så lang tid å lage retten og det er heller ikke mat som du må "henge over grytene" under hele prosessen. Så, en god og ganske sunn og enkel middag å lage, anbefales!Begynn med tilbehøret:
Kok opp 0,5 dl sukker, 0,5 dl eddik (eplecider) og 1,5 dl vann sammen med 1 stjerneanis. La sukkeret løses opp før du tar gryten av varmen og kjøler ned laken. Bruk en potetskreller til å skjære lange remser av 1 agurk og 2 gulrøtter. Legg agurk og gulrøtter i syltelaken (putt det gjerne i et glass med lokk som du kan snu av og til, så får alt syltet seg skikkelig) og sylt i en time eller mer.
Så starter du å lage saus: Bland 1,5 dl kyllingkraft, 100g brunt sukker, 0,5 dl appelsinjuice, 0,5 dl soyasaus, 1 ss tabascosaus, 2 ss riseddik og 4 fedd finhakket hvitløk. Sett til side.
Krydre 600 g kyllingkjøtt (vi liker filet best, men det kan bli litt tørt, alternativt kan en bruke kyllinglår) med salt og pepper og stek kjøttet gyllent i litt olivenolje i stekepanne.Ta ut kjøttet og hell sausen i panna, gi denne et oppkok før du legger tilbake kyllingkjøttet, skrur ned temperaturen og lar kjøtt og saus putre i en halvtimes tid, da er kyllingen gjennomstekt og sausen tjukk og har satt seg til kjøttet.
Serveres med ris, dryss 2 ss ristede sesamfrø og 4 finhakkede vårløk over kyllingen. Det er også godt å presse over saften av en appelsin.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar