Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 10. mai 2017

Enkle grillspyd

Grillspyd er en favoritt på grillen hos oss. Sunt, godt og enkelt, i tillegg en effektiv måte å få brukt opp rester på!

Vi synes det er godt å "dynke" komponentene i marinade først, det gir det lille ekstra. Sånn gjør vi det:
Ta en brødpose, fyll oppi med 1/2 boks tomatpuré, 2-3 ss ketchup, 2-3 ss med honning eller sukker, 2 ts pepper, 1 ss Aromat, 1/2 dl rødvin, 2 fedd hvitløk, 1-2 ss rapsolje, evt. annet krydder som du liker.
Bland innholdet godt sammen.

Så kutter du opp 4 kyllingfileter, 4 grillpølser, 8 champignon, 1-2 løk (grove båter som igjen deles i to), 1 pk småtomater (trenger ikke deles opp), 1 pk småpaprika (holdes hele) (evt. 1-3 paprike som kuttes i biter). Putt alt sammen opp i posen med marinade, klem marinaden rundt, så alt dekkes.

Så er det bare å tre bitene fra posen på grillspyd, vi trer på annenhver bit med grønt og annenhver med kjøtt.
Slenges på grillen og serveres med en god potetsalat.

Annet vi liker på er squash, rødt kjøtt, svin, maiskolbebiter, ananas og så videre...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar