Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 24. mai 2017

Pannacotta


En klassiker på kakebordet/til dessert når vi skal servere noe søtt til mange på Elgseter, er pannacotta. Superenkelt, supergodt og genialt fordi det er lett å dimensjonere opp til mange og det kan fint lages dagen før.
Vi lager det alltid i en skål/fat, så kan folk forskyne seg som det behager dem selv, ikke mye er mer irriterende en halvspiste dessertglass. Dette er en passelig porsjon dessert til ca 5 personer:

Legg 5 plater gelatin til bløt i kaldt vann. Kok forsiktig opp 2 bokser fløte1 vaniljestang (må snittes og skrape ut frøene som skal has oppi først), 1,5 dl sukker. Ta kjelen av platen, fisk ut vaniljestangen (frøene skal bli igjen) og rør inn gelatinen (som du først har klemt ut vannet av). Hell fløteblandingen over i en fin bolle og sett det kjølig til det stivner.

Putt 2 beger bringebær, saften av 1/2 sitron og 1 dl melis i en blender og kjør dette sammen til en glatt blanding. Hell bringebærsausen over den stivnede fløtepuddingen og spis!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar