Domoda er den gambiske nasjonalretten. Enkel å lage og like, denne kommer vi til å lage igjen og igjen. Jeg spiste gryten med med fisk flere ganger da jeg var i Gambia i vinter, vi laget den med kyllingkjøttdeig denne gangen. Det passer også fint med både annen kjøttdeig og biffstrimler oppi om det er det man har/foretrekker. Selvsagt finnes det mange varianter på oppskrifter av en slik rett, denne jeg deler her, har utgangspunkt i den 6. trinn lagde og solgte under årets Gambiamarked på skolen vår.
Varm opp 2 ss olivenolje i en gryte og tilsett 1 finhakket løk og stek denne gylden. Tilsett 3 fedd hvitløk og 1 pk kyllingkjøttdeig, stek dette til alt kjøttet har fått farge. Tilsett 1 hakket paprika. Tilsett 3 grovhakkede tomater og la det hele putre sammen i tre minutter.
Rør 1/2 glass tomatpuré, 1/2 glass peanøttsmør godt sammen (her kan du tilsette litt rød chilli om det frister, smakes til etter egen smak). Rør det hele godt sammen med 3 kopper vann og 4 buljongterninger. Kok opp, skru ned varmen og la det putre i femten minutter under omrøring.
Bland inn 2 søtpoteter i terninger og la det hele putre videre i 40 minutter.
Krydre med salt og pepper og server med kokt ris og gjerne litt finhakket koriander og litt sitron.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar