Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

fredag 16. juni 2017

Domoda



Domoda er den gambiske nasjonalretten. Enkel å lage og like, denne kommer vi til å lage igjen og igjen. Jeg spiste gryten med med fisk flere ganger da jeg var i Gambia i vinter, vi laget den med kyllingkjøttdeig denne gangen. Det passer også fint med både annen kjøttdeig og biffstrimler oppi om det er det man har/foretrekker. Selvsagt finnes det mange varianter på oppskrifter av en slik rett, denne jeg deler her, har utgangspunkt i den 6. trinn lagde og solgte under årets Gambiamarked på skolen vår.


Varm opp 2 ss olivenolje i en gryte og tilsett 1 finhakket løk og stek denne gylden. Tilsett 3 fedd hvitløk og 1 pk kyllingkjøttdeig, stek dette til alt kjøttet har fått farge. Tilsett 1 hakket paprika. Tilsett 3 grovhakkede tomater og la det hele putre sammen i tre minutter.
Rør 1/2 glass tomatpuré1/2 glass peanøttsmør godt sammen (her kan du tilsette litt rød chilli om det frister, smakes til etter egen smak). Rør det hele godt sammen med 3 kopper vann og 4 buljongterninger. Kok opp, skru ned varmen og la det putre i femten minutter under omrøring.
Bland inn 2 søtpoteter i terninger og la det hele putre videre i 40 minutter.
Krydre med salt og pepper og server med kokt ris og gjerne litt finhakket koriander og litt sitron.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar