Pisk eggedosis av 4 egg og 250 g sukker. Pisk inn 2 ss lunkent vann. Sikte og vend inn 1 dl potetmel, 1/2 dl hvetemel og 2 ts bakepulver. Vend inn 60 g malte mandler. Stekes i springform i 35-45 minutter på 180 grader midt i ovnen. Avkjøles og deles i tre.
Pisk krem av 1 boks kremfløte, 30 g sukker og 2 ts vaniljesukker. Bland inn 50 g malte mandler. Kremen skal smøres inni hvert lag av kaken samt oppå og på siden.
Smelt 100 g smør, bland inn 100 g kokesjokolade og 2 ss kaffe og la dette smelte til en glatt røre, avkjøl. Pisk 1 dl sukker og 1 eg til eggedosis. Bland inn sjokoladerøren. Avkjøl blandingen til den er smørbar.
Montér kaken med bunn med krem i alle lag og sjokoladetrekk utenpå. Strø over 50 g hakkede mandler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar