Her er oppskriften:
Strø 2 ss. sukker i stekepanne og varm til karamell. Ha i 4 dl rødvin, 2 stjerneanis, 1 kanelstang og 10 pepperkorn og kok opp. Legg oppi pærene (som er skrelt og delt i 4) og la koke i 15-20 minutter. Ta ut pærene og la blandingen koke ned til det halve. Ha i pærene rett før servering og varm dem opp.
Finhakk 1 sjalottløk som surres i 1-2 ss smør. Strø over 1-2 ts sukker, og la det karamelliseres. Hell over ca. 3 dl kraft, 3 dl rødvin og 2 ss rødvinseddik. Kok det hele ned til en seig sirup (etter ca. 30 minutter). Rør inn 3 ss. kaldt smør og server (ikke la det koke)!
Kok opp 12 mandelpoteter (kuttet i terninger) i vann. Hell av vann og mos inn smør, melk og fløte og smak til med salt.
Bråstek kjøttet i panne med litt smør, et fedd hvitløk og timian, så det får en fin brun, skorpe. Stekes så på 200 grader i stekeovn i ca 10 minutter. La kjøttet hvile 10 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar