Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

torsdag 18. februar 2016

Rein med rødvinssjy, potetmos og krydderpærer

Hovedretten på Lakka og Bamse sin bursdag er alltid vilt, elg eller i rein. I år serverte vi to små stykker indrefileter og et stykke ytrefilet, det forsvant fort inn i 5 sultne munner (de stakkars bursdagshundene måtte nøye seg med rått reinshakk. Vi har en "tilbehørspakke" som vi nesten alltid bruker når vi serverer steik eller biff av storvilt, men fant ut at vi ville variere litt denne gangen. Vi innser at det nye tilbehøret vil bli en gjenganger hos oss. Det er både enkelt å lage og velsmakende!





Her er oppskriften:

Strø 2 ss. sukker i  stekepanne og varm til karamell. Ha i 4 dl rødvin, 2 stjerneanis, 1 kanelstang og 10 pepperkorn og kok opp. Legg oppi pærene (som er skrelt og delt i 4) og la koke i 15-20 minutter. Ta ut pærene og la blandingen koke ned til det halve. Ha i pærene rett før servering og varm dem opp.


Finhakk 1 sjalottløk som surres i 1-2 ss smør. Strø over 1-2 ts sukker, og la det karamelliseres. Hell over ca. 3 dl kraft, 3 dl rødvin og 2 ss rødvinseddik. Kok det hele ned til en seig sirup (etter ca. 30 minutter). Rør inn 3 ss. kaldt smør og server (ikke la det koke)!


Kok opp 12 mandelpoteter (kuttet i terninger) i vann. Hell av vann og mos inn smør, melk og fløte og smak til med salt.


Bråstek kjøttet i panne med litt smør, et fedd hvitløk og timian, så det får en fin brun, skorpe. Stekes så på 200 grader i stekeovn i ca 10 minutter. La kjøttet hvile 10 minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar