Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

torsdag 20. desember 2018

Eplegløgg


Et veldig godt alternativ til gløgg av konsentrat fra butikken, er eplegløgg. Og best av alt: det er nesten like raskt og enkelt å lage! Den perfekte velkomstdrikk i disse juletider, og du trenger ikke å lage to varianter "med og uten" fra bunnen av!

Oppskriften gjelder for ca. 8 velkomstdrinker.
Putt 1,5 l eplejuice/-most i en kjele som du setter på middels høy varme. Putt oppi 5 kanelstenger, 5  stjerneanis, revet skall av 1 sitron, 2-3 ss honning. La blandingen småkoke i minimum 15 minutter, men det kan godt stå og småkoke lenger.
Om du vil ha varianten "med", fyller du en liten klunk med akevitt i koppen/glasset før du fyller opp med gløggen. Om du vil ha varianten "uten", kan du drikke den som den er.
Også denne gløggen kan serveres med hakkede mandler og rosiner, men kan også fint drikkes uten.

Et tips er å bruke tesil når du heller gløggen i kopp, hvis ikke følger det med mye rusk.

PS. Her kan du bruke både dyr eplemost fra glassflasker og rimelig eplejuice fra dagligvaren, det blir godt uansett. Vi gjør begge deler, avhenger rett og slett av hva som er å finne i kjøleskapet den dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar