Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (878) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 23. desember 2018

Verdt å prøve: Delfiakake i porsjonsformer


Om du har spart produksjon av delfiakaken til lille julaften, er det verdt å vurdere å gjøre en liten vri på den i år! Bryt og del opp fyllet til små biter, bland alt sammen og fyll dem i muffinsformer. En praktisk form for disse mektige munnfullene. 

Smelt 75 g Delfiafett og 75 g smør på middels varme. Ta kjelen av platen og tilsett 50 g kokesjokolade og 50 g melkesjokolade. Rør godt til alt har blitt flytende. Tilsett 2 ss sterk kaffe og la det hele kjør ned. Imens pisker du eggedosis av 1 egg og 0,5 dl sukker. Rør så inn sjokoladeblandingen. Bland fyllet forsiktig inn, (vi brukte Per kjeks, en halv pose Geletopper, lakrisbåter og marsipan fordi det var det vi hadde, men man kan også putte oppi nøtter, nougat og annet godt), ha i rikelig med fyll, men det må være nok sjokolade til at det holder kaken sammen. 
Fyll blandingen i former og sett dem kjølig, så er kakene ferdig. Effektivt og veldig godt!  
Lagret i fryseren holder de leeeenge (hvis du ikke spiser dem opp da) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar