Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 27. februar 2019

Laksemousse

Perfekt på koldtbordet eller som forrett.
Løs opp 1 pakke lys buljonggele som beskrevet på pakken, bruk 4 dl vann. La det kjøle seg ned. Finhakk 100 reker, 100 g kokt laks og krydderurter etter smak (om du er glad i dill, passer nok det godt. Det står ikke øverst på prioriteringslisten vår, så vi har brukt sitronmelisse, og synes det smaker godt), gland alt godt sammen. Tilsett 5 ss creme fraiche og 5 ss majones og bland alt sammen før du tilsetter buljonggelenen, litt og litt mens du rører underveis.
Fyll massen i en liten brødform (eller små former kan være lekkert om du skal bruke det som forrett) kledd i folie, før du setter det kjøling (minimum 2-3 timer i brødform). Serveres med sitron.
Et tips er å kle formen med tynne skiver røkelaks før du har oppi massen, lekkert med litt ekstra farger til serveringen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar