Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (880) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 4. november 2020

Enkel og velsmakende viltgryte

 

Rask, enkel og veldig god! Det er likandes!

Med litt grønnsaker ved siden av (vi anbefaler stekte rosenkål eller dampet brokkoli) holder dette til en familie med to små, eventuelt tre voksne mager. 

Legg godt vaskede småpoteter (som du har skåret kryss i) i et ildfast fat, ha over litt olje uten smak (raps f.eks.), strø over salt og pepper. Stekes på 200 frader i stekeovn til de er møre (våre bittesmå poteter var ferdige på i underkant av 30 minutter)

Varme opp smør i en gryte/dyp stekepanne og ha oppi ca. 800 g. viltkjøtt i biter, salt, pepper, 2-3 einebær og litt timian og rosmarin. Stek i ca 2 minutter før du tilsetter 2 skiver sellerirot som er kuttet i strimler, stek alt sammen i 2 minutter. Tilsett 1 boks seterrømme, kok opp og bland inn 3-4 skiver brunost. 

Serveres sammen med tyttebær og gjerne litt ekstra grønnsaker. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar