Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

mandag 3. mai 2021

Caprese



Sånn vi gjør den (vi bytter ofte tomatene med Dulcitatomater da, og det er et godt alternativ). Verdens enkleste salat, nydelig som forrett, en deilig lunsj og supert som tilbehør til grillmat. Mengden som er beskrevet her, synes vi er helt ideell som eneste tilbehør til grillmiddag. 
Ta to romtempererte (hvis du har glemt dem i kjøleskapet: varm dem lett i mikrobølgeovnen først ;) Det er ikke mye smak av kalde tomater) og skjær dem i tynne skiver, så skjærer du en mozarella i skiver med omtrent samme tykkelse som tomatene. 
Riste en liten pose (ca. 30 g) pinjekjerner i pannen (pinjekjernene i pannen, ha på litt vann som du koker tørt. Hell over litt olivenolje og la det steke til pinjekjernene har fått en gyllen farge)
Dryss revne basilikumblader fra 3-5 stilker på bunnen av en tallerken, legg annenhver tomatskive og mozarellaskive oppå tallerkenen, dryss pinjekjernene oppå (og pass på å gå noen innimellom ost og tomater også). Dryss over godt med basilikumblader. Salte, pepre og hell over godt med en god Extra Virgin olivenolje. Et par spiseskjeer balsamicoeddik heller du også over. 
Serveres med lunkent brød (for eksempel 1 baguette).
Godt godt godt, vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar