Enkel og skikkelig god kosemat!
Stek 4 kyllingfileter (i 2 ss smør og 2 ss olje) gyldne sammen med 8 fedd hvitløk (evt. 4 kinesiske hvitløk delt i to), hvitløken skal ikke hakkes opp, men du kan gi dem et klem under knivbladet. Når kyllingen har fått farge, tar du ut kyllingen fra gryta og tilsetter 250 g grovkuttet champignon som du steker så den får farge. Tilsett 2 dl hvitvin og reduser denne godt (under halvparten igjen), før du tilsetter 3 dl kyllingkraft og 1 boks fløte. Gi sausen et oppkok og la den putre til den begynner å tykne. Da rører du inn 2-3 ss finhakket estragon og legger kyllingfiletene opp i gryta igjen. Dekk over med aluminiumsfolie og la det godgjøre seg i 15 minutter, så er det klart for servering. Kokt ris smaker godt til, litt salat eller kokte grønnsaker kan også smake godt som følge.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar