Etiketter

butikktips (52) Elgseter (292) Ferie (110) hund (756) Hverdag (407) interiør (111) jakt (205) Jul (260) Krokskogen (217) mat (412) Matauk (61) new York (145) oppskrift (174) Reise (199) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

søndag 12. september 2021

Estragonkylling


Enkel og skikkelig god kosemat! 

Stek 4 kyllingfileter (i 2 ss smør og 2 ss olje) gyldne sammen med 8 fedd hvitløk (evt. 4 kinesiske hvitløk delt i to), hvitløken skal ikke hakkes opp, men du kan gi dem et klem under knivbladet. Når kyllingen har fått farge, tar du ut kyllingen fra gryta og tilsetter 250 g grovkuttet champignon som du steker så den får farge. Tilsett 2 dl hvitvin og reduser denne godt (under halvparten igjen), før du tilsetter 3 dl kyllingkraft og 1 boks fløte. Gi sausen et oppkok og la den putre til den begynner å tykne. Da rører du inn 2-3 ss finhakket estragon og legger kyllingfiletene opp i gryta igjen. Dekk over med aluminiumsfolie og la det godgjøre seg i 15 minutter, så er det klart for servering. Kokt ris smaker godt til, litt salat eller kokte grønnsaker kan også smake godt som følge. 

Vel bekomme! 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar