Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

fredag 2. september 2016

Brennende kjærlighet


Brennende kjærlighet skal ha vært en populær rett på 80-tallet, men som ingen av oss har hatt noen erfaring med. Vi fant derfor ut, at vi må prøve, for å vite hva det snakkes om. Brennende kjærlighet er en  superenkel hverdagsmiddag, som vil kunne falle i smak hos de aller aller fleste!


Sånn gjorde vi det da vi lagde retten som middag for to (kronoligisk rekkefølge):
Ta 6 mellomstore (ny)poteter og kutt dem i terninger, og kok dem i saltet vann og 1 most og hakket hvitløksfedd.
Kutt opp 1 pk bacon i små biter og stek i panne. Tilsett 4 røkte kjøttpølser som er skåret i små terninger og 2 løk i skiver i pannen sammen med 1 ss smør, 1 knust og hakket fedd hvitløk og 1 ss sukker og la dette stå og steke og godgjøre seg (husk å røre litt innimellom for at alt skal bli stekt). Innholdet i pannen skal steke på middels varme til løkringene er myke.
Hell vannet av potetene og sett kjelen på platen igjen så vannrestene får fordampet helt. Tilsett ca 2 dl matfløte/melk og en 1ss smør. Mos det hele med en potetmoser og bland gjerne inn en liten bunt finhakket gressløk. Smak eventuelt til med salt og pepper, det var ikke nødvendig for vår del.


Annrett på tallerken: potetmos i bunnen med blandingen av pølse, løk og bacon på toppen. En sikker hverdagsvinner!


Potetene kokes, baconet stekes, pølser kuttes, og løk og gressløk er klart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar