Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

lørdag 24. september 2016

Wicked Chicken pie


Dette er en storfavoritt fra Gunnars tid i Peppe's. Skikkelig kosemat som passer perfekt en fredagskveld (så har du skikkelig digg brunch på lørdag også). Dagen før fruens avreise til elgjakt, disket Gunnar opp med kyllingpai, og nå bør oppskriften deles:

Pizzadeig (mel, vann, gjær, olje, salt) til bunn og topp (basert på 3 dl vann). Bruk en stor paiform (eller to små), dekkes med deig som fylles med  med tomatsaus (tomatpuré, løkpulver, hvitløkspulver, sukker) en grillet kylling (plukket i småbiter), masse ost, paprika, purre og champignon). Legg over et tynt lokk av resten av deigen, smør lokket med rømmedressing.
Rømmedressing på lokket: 80% lett rømme, 20% lettmajones. Løkpulver, hvitløkpulver, sitrondråper, sukker, basilikum, gressløk

Stekes i 30 minutter på 180c.

Serveres med en skål rømmedressing ved siden.




1 kommentar:

  1. Husker godt denne fantastiske retten, som dessverre er borte fra Peppes' meny. Forsøkte å lage den selv, basert på oppskriften din, men var usikker på mengden av de ulike ingrediensene, og fikk det ikke helt til. Har du nøyaktige mål?

    SvarSlett