Etiketter

butikktips (49) Elgseter (250) Ferie (107) hund (736) Hverdag (363) interiør (97) jakt (142) Jul (209) Krokskogen (190) mat (335) Matauk (54) new York (126) oppskrift (151) Reise (174) restauranttips (109) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (214)

fredag 30. september 2016

Tredje elgjaktdag

Lakka nyter utsikten på vei til terrenget

Ble en fin utedag i variabelt vær. Begge unghundene fikk fall i flotte loser, så det var veldig bra! Lakka og jeg begynte på post, det hadde åpenbart nettopp vært elg der, signalene var entydige! Men vår jobb var post den morgenen, så elgen(e) fikk gå i fred. Det tok ikke lang tid før Halling fikk los, og klarte å holde den rolig og fin over lang tid rett ovenfor hogstflata vi hadde foran oss. Etter hvert kom det noen voldsomme lyder fra kua, og de satte fart. Vi fikk dem rett mot posten, men rett før de var på kornet mitt, vinklet de inn i skogen bak en haug og tuslet oppover skogen. Halling slapp, men etter å ha returnert til Ronald og en pustepause, fulgte de på sporene, han tuslet etter og fant åpenbart et ferskere spor på veien som han fulgte og etterhvert ble felt i los.
Etter en bålpause, gikk Lakka og jeg et drev, mens Roy postet. De andre hentet ut elgene. Det ble ikke noe elgfunn på siste drevet, men jeg var uansett veldig fornøyd. Lakka hadde et veldig godt søk, grundig og systematisk, så da er jeg ikke bekymret for at vi passerte noe i alle fall! Vi avsluttet med retur til bilen der vi brukte god tid og brukte hogstflatene, plutselig kommer det jo noe sigende. Gjennomvåte og fornøyde fikk Lakka inspisert elgene før vi rettet kursen hjemover i vanskelig kjørevær, nå har definitivt høsten kommet (svart og vått)!
Vi er klare til helgen igjen!

En vakker morgen

På vei til post

På post! Vi følger med i alle retninger! Fikk også testet boblejakka jeg kjøpte på Bass Pro Utica i sommer, godt fornøyd! (-1c)

Utsikten

Lakka følger med på los!

Lakka og Halling slapper av

Tankefull Roy, forventningsfull Lakka (hører ATV, det er et godt tegn i skogen)

Løshunden Lakka på "toppen av væla"

Lakka inspiserer elg og er godt fornøyd. Står midt mellom kua og oksen på hengeren

Piggokse godkjent

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar