Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (878) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 31. mars 2017

Gomos blomkålstek


Da vi spiste på Feinsmecker fikk vi blant annet servert blomkålpuré av stekt blomkål, himmelsk! Jeg kunne fortelle Gunnar at dette smaker akkurat som Gomos blomkålstek, en deilig vegetarrett. Vel, på vei hjem stoppet Gunnar innom Rema for å handle, og han tok med blomkål, for denne retten måtte testes! Som sagt så gjort, lørdagsbrunsjen ble en mektig affære! Selv uten kjøtt, var dette noe selv Gunnar ville ha mer av fremover!

For to personer holder det med en blomkål, sausen metter godt!
Du har (minst) to alternativer: du kan skjære blomkålen i skiver med en gang eller du kan rundsteke. Vi valgte å skjære i skiver, vi ville ha mest mulig stekt overflate!

Skjær blomkålen i "biffstykker". Smelt smør i en gryte og legg blomkål nedi, stek godt på begge sider  så de blir skikkelig brune, salte og pepre. Når alle skivene er stekt, legg dem til side. Lag saus av 1 boks matfløte og en creme craiche og en kjøttbuljong i gryta. Når den er rørt ut, legg oppi blomkålskivene og la det hele putre sammen i ca. 5 minutter.
Server med kokte poteter, litt tyttebær kan også smake godt til.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar