Denne fikk jeg første gang servert av Hilde, da vi levde hybellivet på Elverum. Hun hadde hentet inspirasjonen fra Wenches kjøkken på GMN. En enkel og velsmakende variant minestronesuppe. Porsjonen passer til to sultne voksne som vil ha varm lunsj dagen derpå eller en familie på fire. Vi spiser den gjerne uten følge, men lune rundstykker med smør eller flatbrød til, smaker også godt.
Rens og skjær i terninger: 2 gulrøtter, 4 poteter, 1 purre og 1 sellerirot. Finhakk 1 hvitløksbåt, og ha alt i en kjele og hell over 1,5 dl buljong. Tilsett 1 ss tørket oregano/franske urter, salt og pepper. La det hele koke i 10 minutter. Kok 150 g pastaskruer for seg. Kutt 300 g røkte kjøttpølser i terninger og la dem trekke i suppen i noen minutter. Tilsett den ferdigkokte pastaen og dryss finhakket persille over.
Revet parmesan smaker også godt på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar