Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

mandag 28. mars 2022

På spor av bever

 


Kjøpte beverkort i helgen (og helgen om to uker), så Svipp og jeg tok skiene/beina fatt og labbet avgårde med teltet i pulken, klare for natt i naturen!
Det ble en knallkjekk utenatt, og jeg fikk se godt med bever på kvelden. De var såpass akive utover natta at de hadde lagt seg innen det lysnet igjen. Men jeg fikk besøk av rev mens jeg satt utenfor teltåpningen og ventet på morgenkvisten på søndag da. Behagelig utetemperatur og fint vær generelt, gjorde at det ble bare kos. En trenger ikke gå så langt for å kose seg i naturen :) 


På tur!

Ikke voldsomt mye snø igjen nå...

Her har det vært noen før oss ja...

Klar!

Koselig liten hule. 
Teltduk i bunn, deretter fjellduk og ullpledd på toppen. Pluss to liggeunderlag for meg.

På plass

Sol over Storfjellet

Skjerdingfjellet

Glad for å være inne

Klar

Bever! Moro å oppdage! 

Minst tre forskjellige. Og det er ungbever der også, og det skiller seg definitivt ut i størrelse fra voksen. Man skal jo gjøre det man kan for å unngå å skyte hunbeveren, og slik de holdt på denne kvelden, var det i alle fall overkommelig å skille dem fra hverandre. 
Jeg hadde god sikt til dem forøvrig, men de satt på iskanten hele tiden mens det var lyst og å risikere at den falt uti, ville jeg ikke. Derfor gikk tiden til ren observasjon. Kjekt det også. 

Middag ute på lørdag: nudler, kakao og te

Glemte å skru av taklyset under Earth Hour
...og beverne plasket på ute i elven, etter at vi hadde tatt kvelden...

Planen var under åpen himmel, men det var meldt snø, derfor ble teltet med. Det var ikke så mye som kom, men allikevel var det godt å ha hatt tak over hodet

Det kokes vann

Svipp sov leeenge... Etter ca 12 timer inne i teltet, kom han ut i åpningen for litt kos

Kosen kan være ganske god

Teltet er pakket ned, men heldigvis finnes det fortsatt ting å hvile på

Happy, flying dog!Elsker den indianerinspirerte estetikken! 

Det er interessante ting som skjer der altså

Svipp syntes det var veldig kjekt å kunne følge sporene våre tilbake på returen


Her er en fraflyttet beverhytta. Flott byggverk!På topp på lykkebarometeret da han kom inn igjen. Deilig å kunne slappe av inne i varm hytte og knaske matkuler liggende

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar