Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 10. januar 2023

Chicago style pizza

 


Da vi besøkte Chicago i sommer, var det (i tillegg til mye annet) pizzaen som gjorde aller sterkest inntrykk. Mektig og smakfull og med en helt annen utforming enn alle andre varianter pizza som vi kjenner til. Vi har tenkt på å teste ut å lage selv, men hittil ikke kommet så langt, før på fredag. Vi var alle enig i at den var knallgod! -samtidig vil vi nok prøve oss på å utvikle den noe videre selv også. Det vil i så fall komme oppdateringer. Vi deler her oppskriften som vi fulgte på fredag, og anbefaler flere å teste. Den var enklere enn hva vi hadde innbilt oss i forkant. 

Du starter med bunnen. Bland sammen 450 g hvetemel eller speltmel, 50 g maismel, 15 g sukker, 15 g salt 2 ts tørrgjær og 100 g smør (i terninger). Kjør det sammen så konsistensen blir som grov sand, før du sper på med 275 g romtemperert vann, og samler deigen. strø på litt mel og elt deigen forsiktig i to minutter. Dekk til deigen og sett den til heving. La deigen heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse. 

Mens deigen hever, setter du i gang med tomatsausen. Hell 1 ss olivenolje i en kjele og tilsett 1 ts chiliflakes  og 3 knuste fedd hvitløk som du steker på medium varme til hvitløken har blitt myk. Tilsett så 2 ts rødvinseddik og 2 ts sukker og la det koke i to minutter før du tilsetter 1boks hermetiske tomater. Tilsett 2 ts oregano og 1 ts salt. La sausen småkoke i 20 minutter, så sausen blir fast og ikke flytende. Smak evt. til med mer salt ved behov, og sett sausen til avkjøling. 

Når deigen er ferdig hevet, finn frem en rund form som du trykker den ut i (evt. kjevler ut). Vi brukte springform som med fordel kunne vært litt videre ifht. mengden deig, en ildfast form fungerer også fint. Oppskriften er beregnet ut fra en form med diameter på 28 cm. Det er viktig at deigen går godt opp på kantene, denne pizzaen har jo form som en pai. Smør hele formen først med rikelig med olivenolje. 

Når deigen er oppi, legger du først 400 g mozarella i bunnen, aller helst skivet (hvis du kun har revet, er det lurt å ta et lag skivet hvitost før du tar på pølsen, dette skal nemlig ikke blande seg underveis i stekingen). Etter osten presser du ut 250 g salsiccapølse (tas ut av skinnet og klemmes utover som et lokk over osten).  Så smører du utover pizzasausen på toppen, før du strør litt (inntil 100 g) parmesan helt til slutt. 

Sett pizzaen i en forvarmet oven på 250 grader. Steketiden vil variere, men mellom 30 og 40 minutter trengs (husk: dette er massive greier). Når pizzaen har stekt, la den hvile et kvarter i formen før du serverer. 

Lykke til, dette er godt! Vi fikk 6 biter (som skjæres som kakestykker) ut av denne pizzaen.  


Tomatsausen er klar

Deigen er i formen og pizzaen lagt i bunn


Pølsen er klemt ut oppå osten og tomatsausen smøres på

Fyllet er på plass, pizzaen er klar for ovnen!

Se! Noe så godt!

Fiks ferdig!
Deigen ble litt godt stekt på toppen, men det hadde nok med at det ble litt mye deig i forhold til formen å gjøre. Godt var det uansett :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar