Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (872) Hverdag (478) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (21) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 11. januar 2023

Enkel og velsmakende middag med Andeconfit

Vi hadde spist andeconfit før, men ikke tilberedt det. And er jo så godt, og andeconfit er en av varene det kan lønne seg å kjøpe om du er på harryhandel. Det holder seg jo godt også, siden det gjerne er hermetisk forseglet. I romjula kjører vi på med middager med typiske julehovedingredienser, så and ble det 3. dag. Denne retten er smakfull og veldig enkel å lage, alt er unnagjort på under 45 minutter. Men selv om vi lagde den i jula, trenger du definitivt ikke vente i 11 måneder før du tester den ut om det skulle friste. For oss ble dette en passe mengde til 4 personer, et lår til hver.

Tørk av andelårene og legg dem i en ildfast form, gjerne med rist i bunnen. Stekes på 200 grader i 20 minutter. Når 5 minutter gjenstår, setter du ovnen på grillelementet, heller over fettet, så blir skinnet sprøtt og godt. 

Kok 500 g uskrelte men rene mandelpoteter (kokes uten salt, hvis ikke blir mosen "som lim"), damp av alt vannet. Ha i 2 dl melk, 50 g usaltet smør, 150 revet gräddost, 1/3 ts muskat mens du moser potetene, smak til med salt og pepper til slutt. 

Skrell 1/4 sellerirot, 3 gulrøtter og 8 små sjalottløk og kutt selleriroten i staver, sjalottløken i to. Smelt 2 ss usaltet smør i pannen og stek grønnsakene møre, det tar ca 8-10 minutter. Smak til med litt salt og pepper til slutt. 

Finhakk 1 stor sjalottløk og ha det en kjele sammen med 2 dl rødvin, la det koke inn til 1/3. Tilsett 3 dl kjøttkraft, og la det koke i 5 minutter. Visp inn litt smør (ca 1 ss) og smak til sausen med salt, pepper og en klype sukker. Om du ønsker litt tykkere saus, jevner du til med litt maisenna. 


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar