Vi hadde spist andeconfit før, men ikke tilberedt det. And er jo så godt, og andeconfit er en av varene det kan lønne seg å kjøpe om du er på harryhandel. Det holder seg jo godt også, siden det gjerne er hermetisk forseglet. I romjula kjører vi på med middager med typiske julehovedingredienser, så and ble det 3. dag. Denne retten er smakfull og veldig enkel å lage, alt er unnagjort på under 45 minutter. Men selv om vi lagde den i jula, trenger du definitivt ikke vente i 11 måneder før du tester den ut om det skulle friste. For oss ble dette en passe mengde til 4 personer, et lår til hver.
Tørk av andelårene og legg dem i en ildfast form, gjerne med rist i bunnen. Stekes på 200 grader i 20 minutter. Når 5 minutter gjenstår, setter du ovnen på grillelementet, heller over fettet, så blir skinnet sprøtt og godt.
Kok 500 g uskrelte men rene mandelpoteter (kokes uten salt, hvis ikke blir mosen "som lim"), damp av alt vannet. Ha i 2 dl melk, 50 g usaltet smør, 150 revet gräddost, 1/3 ts muskat mens du moser potetene, smak til med salt og pepper til slutt.
Skrell 1/4 sellerirot, 3 gulrøtter og 8 små sjalottløk og kutt selleriroten i staver, sjalottløken i to. Smelt 2 ss usaltet smør i pannen og stek grønnsakene møre, det tar ca 8-10 minutter. Smak til med litt salt og pepper til slutt.
Finhakk 1 stor sjalottløk og ha det en kjele sammen med 2 dl rødvin, la det koke inn til 1/3. Tilsett 3 dl kjøttkraft, og la det koke i 5 minutter. Visp inn litt smør (ca 1 ss) og smak til sausen med salt, pepper og en klype sukker. Om du ønsker litt tykkere saus, jevner du til med litt maisenna.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar