Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (881) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 1. januar 2023

Ristopper


Dette er enkelt, og en typisk «barneoppskrift». Jeg tror ikke vi har laget den før her på Elgseter, men etter å ha smakt disse, syntes jeg det var kjekt å lage noen selv også. 


Pisk 2 egg og 100 g sukker til eggedosis. 

Smelt 220 g delfiafett sammen med 50 g melkesjokolade og 50 g kokesjokolade. Avkjøles

Rør sjokoladeblanding sammen med eggedosis. Tilsett puffet ris. Rør inn ca 100 g puffet ris (rør inn litt og litt, det skal ikke ligge igjen sjokolade i bunnen av bollen, samtidig som at alt risen skal være dekket). Bruk to spiseskjeer og fyll sjokoladerisen opp i muffinsformer av papir. (Jeg synes det er kjekt å la dem stå oppi metallformene mens det størkner, for at de skal holde fasongen) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar