Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (203) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

tirsdag 3. januar 2023

Vepsebol

 


En nykommer på kakefatet her. Men det bli ikke siste gangen. Skikkelig god julekake! (Og denne kan være fin å ha på lager resten av året også)

Stivpisk 4 eggehviter med 1/4 ts salt. Tilsett 250 g sukker blandet med 2 ts vaniljesukker, litt om gangen. Piskes godt så blandingen blir glatt og fin og sukkeret har løst seg opp. 

Vend inn 250 g grovhakkede mandler (jeg kjører dem kjapt i blenderen på isbitprogrammet) og 100 g grovhakket melkesjokolade med en slikkepott.

Legg en og en spiseskje med røre på stekeplate med bakepapir (sørg for å ha litt plass rundt, de krymper ikke inne i ovnen, stekes i ca 10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. 

Avkjøles helt før du legger dem i lufttett boks, de holder seg godt. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar