I år ble det sånn at reinen ble med hjem samme kvelden. (Begynte å tenke på det da jeg innså at årets kanskje ble mindre enn vanlig, selv om den endte med å ikke bli sååå mye mindre allikevel.., Da den faste slakteren viste seg å ha dratt på rypejakt i Finnmark var valget enkelt…) Så, bukken ble hengt i traktoren inne i hangaren natt til tirsdag. Da skar jeg den også ren med tanke på skuddsår og blod. Planen var å skjære ned i helgen. Så ble det, typisk nok, et skikkelig dårlig mørbingsvær, med vekselvis regn og veldig sterk varme. Kjøttet hadde fått en fin hinne, og var tørt og fint, men vi tok ingen sjanser. Så onsdag og torsdag kveld var det take out til middag og fulle arbeidskvelder på kjøkkenet. Vi skar, hakket , pakket og vacuumerte. Da klokken slo midnatt på torsdag, vasket vi benkene og var riktig så fornøyde med egen innsats. 52 kilo (slaktevekt) rein var pakket og i fryseren, klart for å bli spist!
Vi kjøpte den kraftigste kjøttkvernen power hadde, i tillegg til vacuummaskin (så nå er den fjernet fra ønskelisten). Dette er uansett kjekt utstyr å ha
Svipp elsket å inspisere reinen
Det skjæres
Spennende med reinshode også!
Torsdag kveld, vi er klar for innspurten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar