Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (121) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (203) Reise (239) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

søndag 24. november 2024

Key Lime Pie

 

Floridas mest kjente matrett må jo være Key lime pie. Og det er jo så godt også! Et av målene vi satte oss før vi dro, var at vi måtte lære oss å lage en god Key lime pie. Og det viste seg å være enklere enn vi trodde, da vi ble superfornøyd med det første utkastet. Vi skal nok prøve oss på et-par andre varianter også etter hvert, men pr nå mener vi å ha funnet en perfekt utgave av paien. 

Så nå har vi noe å servere gjestene som kommer fortløpende i tiden fremover. 

Siden vi er bare to som skal spise dette, har vi laget liten porsjon. Om du vil ha en stor pai, dobler du bare oppskriften, men steketiden er den samme

Du begynner med bunnen, som består av kjeks og smør. Opprinnelig er det Graham crackers du skal ha, men du kan fint bruke Digestive også. Her borte er det veldig vanlig å kjøpe bunnen ferdig på butikk, og det gjorde vi (Siden det uansett skal lages av et ferdig produkt). 

Knus 150 g kjeks og bland det sammen med 87 g smeltet smør. Press dette ut i en form  på ca 18 cm i diameter med høye kanter. Stek kjeksbunnen i ovnen til den er gyllen og fast på 170 grader i ca 10 min. Avkjøles. Skru ned temperaturen til 150 grader. 


Pisk 4 eggeplommer og 1 bok søtet kondensert melk godt sammen sammen. Tilsett 1,25 dl limesaft (+/-5 lime) og revet limeskall av 1 lime. Piskes godt i et-par minutter. 


Hell røren opp i paiskallet og stek i ovnen på 150 grader C (302F) i 15 minutter, til blandingen er fast på toppen. Avkjøles i kjøleskap, gjerne over natten, men minimum to timer, til paien er kald og har fått satt seg. 


Når paien skal serveres pynter du med krem av kremfløte,sukker (vi bruker brunt sukker, synes det gir ekstra god smak) og vaniljesukker og halve skiver lime. 


Vel bekomme! 


Klar for kakebakst 

Limejuice

Ferdig stekt

…og avkjølt… 

Ferdig pyntet også, og veldig god! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar